Limonlukekkk Dün 5 ay kontrolumuz vardı doktorumuz ek gıda hakkında uzun bilgilendirmeler yaptı kıymayı 6. Ayda suda haşlayarak sebzelerle dedı ama mantığıma yatmadı vitamını suda kalmaz mı kıyma suda parçalanır zaten sizler nasıl veriyorsunuz
Minikbebegimm06 Limonlukekkk suda haslayarak dediği haşlayıp süzmeyeceksiniz ya yapışmaz bi tavaya koyun çok az su katın o suyla kavurun sebzeyi haşlayıp onun içine katın işte o şekilde
cerengeredeli Limonlukekkk ben çocuk gelişimi öğrencisiyim ve 15 haftalık gebeyim. Geçen dönem gördüğüm derstte ek gıdaya geçerken bir yiyeceği tek başına üç gün arka arkaya vermek gerektiği yazıyordu. Alerjik bir reaksiyon olursa neyden kaynaklandığını anlamak için. Havuç patates domates vb. Şeyler koysanız kıymaya alerji gelişirse nasıl anlayacaksınız neyden olduğunu. Bununla ilgili bir şey dedi mi doktorunuz merak ediyorum sadece
Minikbebegimm06 Limonlukekkk tamam yine suyunu çok koymayın sebzeyi haslarken makarnayı demleme yaparız ya öyle yapın süzmeye gerek kalmaz
Minikbebegimm06 Limonlukekkk bide illa birebir dediğine göre pişirmek zorunda değilsiniz ki çeşitli ek gıdalar deneyeceksiniz hepsini tarif tarif zaten vermezler uygun olan şekilde yapın
Limonlukekkk cerengeredeli doktorum üç gun kuralını uygulatmadı güvenli sebzelerle başlayacağız aynı anda tencereye şimdilik farklı sebzeler koymayacağım alerjik reaksiyonlar hakkında yeterli bilgiye sahibim 13 yıllık hemşire olarak
Rabiul Limonlukekkk benim kızım haftaya 7 aylık olacak hep suda haşladım doktorum da bu şekilde önerdi
ilkkezanneyim Limonlukekkk 6. Ayda bebeğime et vermem biraz bekleyebilir 😂 sonra direkt adana veririm kendisi yer
Limonlukekkk myavocado ek gıda dönemınde besinleri vermek için tek yöntem suda haşlama olmadığına göre diğer yöntemde kullanılabilir mesela buharda pişirme ???? Ki birçok dr buharda pişirme önerıyor yani çiğ vermeyeceğiz diye ille suda haşlamak gerekmez
Minikbebegimm06 Limonlukekkk e farklı pişirme yöntemi olduğunu biliyorsanız neden sordunuz o zaman 😂 bide tarif ettik ona da doktor bu şekilde söyledi dediniz şimdide @myavocado yazmış ona ters tepki vermişsiniz kendi bildiğiniz gibi pişirin madem hem ne fark eder nasıl pistiği bir sekilde pişirilip yedirilecek
Limonlukekkk Minikbebegimm06 pişirme yöntemlerini mi sordum yukarıda ? Kıyma için hangisini uygun gördünüz dedim ayrıca avakadonun avukatımısınız terslediğim falanda yok nerden çıkarıyorsunuz ?? Herkes çocugunu istediği gibi beslemekte özgür