Merve__26 benim de kayıplarım var maalesef o sebeple şuan tekrar hamileyim 17+2 yim bende fetal dna yaptırdım 10. Haftada hemen. Noel haftasıydı o sebeple 12. Gün geldi sonucum normalde daha erken gelen de oluyormuş.Sonuç temiz gelirse amniyosenteze gerek kalmaz ama orda sendrom çıkarsa tanıyı netleşmek için yine amniyosentez diyebilirler. Kalpte, bağırsakta parlaklık olması ense ve burun kemiği ölçümlerinin farklı olması durumunda hemen down sendromu riski diyorlar. Ama çocuk doğduğunda doktor bize bunu söylemedi denilmesin diye en ufak ihtimalde bunu söylüyorlar. Bir önceki gebeliğimde kızım çok ağır kalp hastasıydı burun kemiği kısaydı sendrom yüksek dediler ama amniyosentez temizdi mesela sendromsuz doğdu benimde burnum ufak bu arada bana çekmiş minik burunluydu 😊
Şuanki hamileliğimde de kalpte parlaklık görüldü burun kemiği ölçüsü tam alınamadı mesela doktor fetal dna yaptırmamış olsaydın amniyosentez ya da fetal dna isterdim dedi yani en ufak standart dışı bulguda sendrom şüphesi diyorlar demek zorundalarmış çünkü doğumda sendromlu doğarsa dava vs açılmasın diye en ufak bi farklı durumda bunu söylüyorlarmış