feynnur Balbebek012 mirasın reddinde 3 aylık bi süre var bu süre içinde sulh hukuk mahlemesine hasımsız olacak şekilde bi dilekçe verilip işlemler başlatılır. Sonrasında süreç tamamlandığında borç ortada kalmaz zaten miras reddedilmiş olur. Miras tümden batık haldeyse yani borçlar mallardan fazla ise bu üç aylık süre dahi uygulanmasına gerek yoktur miras hükmen reddedilmiş olur icra vs gibi bi durum olursa hükmen red için dava açılır. Ancak en temizi 3 ay içinde mirasın reddi için sulh hukuk mahkemesine başvurmaktır. Zor bi işlem değildir ulaşabildiğiniz avukata harici olarak dahi yazdırabilir kendiniz takip edebilirsiniz
Orkidem8 Balbebek012 hayır hepsini tek başıma yürüttüm inanın zordu zor olan mirasın reddi değil 3 aylık kuzumla bu işlere koşturmak herkesin imtihanı farklı rabbim kolaylık versin
feynnur sednc0 avukat tutmak zorunluluğu yok ve anne babaya açılmıyor karşı taraf olmadan hasımsız şekilde açılıyor tek taraflı bi işlem
sednc0 feynnur kolay yoldan olması adına söylemiştim iş bilen biri daha kolay hallediyor bu süreci kaç kişi dilekçe yazmayı biliyor ki ?
feynnur sednc0 tabi ki bu tercih meselesi maddi açıdan sorunu yokda avukatla halledebilir. Dilekçeyi de harici olarak yazabilir dedim yani avukata yazdırıyorsunuz ancak vekalet ücreti değil dilekçe yazdırma ücreti ödüyorsunuz ama avukatın yönetmesi her zaman için kolaylık olacaktır 😊
feynnur sednc0 mirasın reddi davası anne ya da babaya açılmaz hasımsız açılır. Eğer ki anne ya da babaya açılırsa dava reddedilir
sednc0 feynnur aynı şeyleri konuşup aynı düşünceleri yazıyoruz aslında o yüzden tamam siz haklısınız ☺️
feynnur sednc0 😅 ben cümlenizden bişey anlamadığım için kendi yazdığımı açtım öyle diyorsanız anlaşılmıştır 🤚
sednc0 feynnur gayet açık ve anlaşılır olduğunu düşünüyorum anlamamanızın nedeni karşıdaki insanın bilgisini hafife almanızdan kaynaklandığını düşünüyorum ☺️ yazdıklarınızın benim söylediklerim dışında tek farkı uzun cümleler kullanmanız burdan ancak bu kadar oluyor üzgünüm
feynnur sednc0 😅 uzun cümlelerin amacı soru sahibini bilgilendirmek çünkü soru sormuş. Kimsenin bilgisi ölçmek de haddime değil alanım olan konuyu zaten en doğru haliyle bilmem normal. Yine de teşekkürler cevabınız için uzaması anlamsız kolaylıklar 😅🤚🤚
birkizanneesi Küçücük çocuk reşit değil niye reddi miras yaptırılıyor 😅yahu adamdan gelecek mirastan da men ediliyor. Ayrıca hiç bir banka çocuktan alamaz borç şimdi ki avukatlara da pek güvenmeyin gerçekten dolandırmayacak sağlam güvenilir avukat bulmak çok zor.
Balbebek012 birkizanneesi babasının bir şeyi bile yok normal asgari ücretle çalışam biri maalesef bu şartlarda en mantıklısı reddi miras galiba
birkizanneesi Balbebek012 hiç bir şey yok diye düşünüp dededen ebeden miras kalıp alamayanlar oluyor mutlaka araştırılıp öyle reddi miras yapılmalı şayet öldüyse ama ölmeyen adamın mirasını rededilemez.
Balbebek012 feynnur ben sizi anladım konu yakın arkadaşımı ilgilendiriyor 8 yaşından beri tanıdığım biri. Eşi şimdi de intihar lafı ediyormuş 600 bin tl borç var günden güne faiz işliyor muş bir kızları var. Ben diyecek bir şey bulamadım bebeğe yardım etmeye karar verdim sadece. Çok teşekkür ederim yazdıklarınız çok faydalı olacak
feynnur Balbebek012 öyle bir durum yaşanırsa eşi de aynı şekilde reddi miras yapmalı. İnşallah öyle bir durum yaşanmaz.
birkizanneesi Balbebek012 intihar edecem diyen biri intihar etmez. Emin olun edecek insan kimseye söylemeden eder. Ayrıca yazık kadına da çocuğa da akılsız adamların günahını eşi çocuğu çekiyor. Sorumsuzluk resmen çocuğunu düşünmüyorlar böyle o kadar çok insan var ki Allah yardımcıları olsun.
deletedmom43191 Balbebek012 18 yaş altına ne borcu kalabilir ki kalsa bile o çocuğun neyi varda neyini alacaklar 😅😅😅😅 şaka gibi
Balbebek012 feynnur aa evet di mi bir de o var ben bu postu sizin yorumlarınızı ekran görüntüsü alıp atacğım arkadaşıma bilgisi olsun en azından. Çok teşekkür ederim 🫶