mavikelebek54 çok geçmiş olsun öncelikle devlet hastaneleri veya özel hastanelerde olsa çoğu doktor bu testleri istemiyor neden bilmiyorum benimde gitmediğim devlet özel kalmamıştı biz kendi kendimize araştıra araştıra bulduk intergen diye bir genetik firma var Ankarada oranın doktoru ile telefonda görüştük biz Konya’da yaşıyoruz kendisine düşüklerimi vs durumlarımızı anlattık öncesinde benim doktorum ces testi diye birşey istemişti onu yaptırdık yine bir sorun görülmedi bu arada ben hamileyken yaptırdık bebeğimde anomaliler görüldüğü için karnımdan sıvı aldılar ve eşim ve benden kan aldılar bunu kargoyla Ankara’ya gönderdik ces testinde yine hiç bir sorun yok dediler bizde tekrar genetik doktor ile görüşüp sorun yok ama neden böyle oluyor vs dedikten sonra bize dedi ki ces en kapsamlı test değil farklı bir test daha var neredeyse tüm genlere bakılan bir testmiş isterseniz onu da yapalım dediler üstüne bir miktar daha para yollayıp o testi de yaptırmıstık ellerinde zaten kan ve amniyo sıvısı vardı ve o test ile çok görülmeyen bir gen hastalığı çıktı eşimde bende taşıyıcı çıktık o yüzden o hastalık bebeğe geçiyormuş ve genetik tüp bebekte de o genin sağlıklı olup olmadığına bakılıp transfer ediliyor , siz problemin ne olduğunu bilmediğiniz için rutin olan çok bilindik genlere bakıp sağlıklı diye transfer edilmiş olabilir belki de bizim gibi bilinmedik bir taşıyıcı hastalığınız vardır yani dediğim gibi ankaradaysaniz direk firmaya gidebilirsiniz değilseniz telefon ile arayıp durumunuzu anlatıp en kapsamlı araştırma hangisiyse onu yapın derseniz size yardımcı olurlar