mesudeislam Kızlar 20 gündür doğum yaptım doktorun yazdığı herşeyi aldım verdim yinede tuvaletini yapamıyor sizin evde kendiniz yaptığınız şeyler nelerdir????
mesudeislam mesudeislam bu arada eczacıyım ilaç olarak heryolu denedim, o yüzden çocuk büyüten tecrübeli annelerin bilgilerine danışmak istedim
Turkan34 mesudeislam mama kullaniyorsa manasına temiz içerikli zeytinyağı koyabilirsiniz kullanmiosa sütünüzü sağıp zeytin yağı ekleyip verebilirsiniz direk zeytinyağınıda verebilirsiniz
Efsunib mesudeislam benimde 50 günlük oğlum var sürekli ilaçla kakasını yapıyor ama 5 gündür ilaç da etki etmedi doktorum parmak kadar olan yağ lağım mı diyorlar sizde lağma mı bilmiyorum ondan yap dedi minicik birşey poposunun deliğine sokup 2.5 gram yağı içeriye enjekte ettim 2 dakika sonra yaptı
sacmalamakizim mesudeislam Bebek yağı ile karnına masaj yapın, bir de rutin olarak hergün düzenli duş aldırın, her beslenme ortası ve bitişinde gazını çıkarın, doktor bana her beslenme sonrası yarım saat kucağında kalsın demişti.
Turkan34 Turkan34 zeytinyağıyla karnına masaj yapabilirsiniz popo kısmını uyarmadan orayada sürebilirsiniz karın ve popoya banyodan sonra yaparsanız daha çok etki eder
Byznrcok95 Turkan34 doktorum kulak çubuğunu zeytinyağına bulayıp poposunu hafifce uyarmami söylemişti ben öyle yapıyordum küçükken sende deneyebilirsin
mesudeislam Turkan34 daha başlamadım korkudan zaten kabız ve damlalar daha kötü yapıyor bide kabızdı gazı derken çok ilaç kullandık şu anda başlamadım
Almirolie Bol bol masaj karnına aslında kabızlık değildir gazı varsa gazdan yapamıyor bebişler ben kolik annesi olarak bunu söyleyebilirim önce karnındaki tüm gaz çıkacak ki kaka yapsın ben gaz damlası kullanmadım daha kötü yapıyordu yani benim bi masaj tekniğim var onu yapıyordum bezini açıp altına alt açma örtüsünü serip öyle bırakıyordum hemen yapıyordu
mesudeislam Turkan34 doktora götürdüm röntgen çekildi gazı kemik arasına geçmiş dedi geçen hafta ama şu anda çok iyi çıkıyor
Turkan34 mesudeislam anladım sizde o zmn yemenize dikkat edin rezene kimyon için kayısı hoşafı için bol bol ve en önemlisi su icjn umarım biran önce düzelir kıyamam ya
Almirolie Almirolie bebek yağıyla yaparsanız çok rahatlar en sonda karnını güzelce ovun tüm gazı çıkarsa yapar inşallah 💖
Efsunib Almirolie sürekli yapmıyoruz bizde ilk defa yaptık benimde bebeğim prematüre bebek günlerce kaka yapamayıp durmadan ağlaması zaten yeterince canını acıtıyor ben sadece öneride bulundum
Neferut mesudeislam Benim bebeğim de 57 günlük hala daha kabız sadece mama ile besleniyor 4 tane mama değiştirdim hipp aldım stokladım en başlarda iyiydi şimdi yine yapamıyor denemediğim şey kalmadı probiyotik damla zeytinyağı ile karnına masaj yapıyorum her altını değiştirdiğimde poposunu uyarma da yapıyorum yok mamasına zeytinyağı koyuyorum yine olmuyor anlamadım 4-5 günde azıcık bir şey yapıyorum tek çare fitil onu da 10 gün yapamazsa kullan dedi doktor çocuk kıpkırmızı oluyor ıkınmaktan ya