Merhaba arkadaşlar 19 Ocakta 2. Kızımı kucağıma aldım miniğim daha fazla annesini bekletmek istemedi 36+3 de geldi çok şükür ikimiz de iyiyiz.
Hikayemiz; 😌
- Aya kadar güzel geçen bir gebeliğim vardı 20. Haftada detaylı ultrason da bebeğime doktor dudak ve damak anomalisi teşhisi koydu benim için stresli günler başlamıştı amniyosentez yapıldı kromozomsal bir bozukluk varmı diye şükür bir sorun çıkmadı ama ne yapacağım nasıl olacak diye düşünmekten deli oldum bu arada normalde özel klinikte perinatoloji takipliydim ama bebeğimin özel durumu nedeniyle şehir hastanesinde doğumu daha mantıklı bulduğum için ek olarak oraya da gitmeye başladım bebeğimin şükür ki diğer organlarında veya eşlik eden rahatsızlığı görünmüyordu son haftalara doğru doktorum damakta yarık olduğunu düşünmüyorum sağlam duruyor dudakta minik gibi diyordu ama ben herşeye hazırdım 34+5 de bu salgına yakalandım öksürük beni mahvetti ve sancım oldu açılma olmadığı için müdahale edilmedi ama 35 den sonra bebeğimin hareketlerini göbek deliği hizamda hissetmeye başladım midem normal de çok yanardı geçmişti daha rahattım 36+3 e girdiğim gece eşime ben bugün doğuracağım galiba dedim gece sürekli lavaboya gittim geldim sabah 8 de yatağa uzandım akıntı gittiğini fark ettim ama akıntı mı yoksa su mu sızıyor anlamadım başta eşimi uyandırdım ayağa kalkmam ile suyumun gelmesi bir oldu eşime sen eşyaları hazırla ben bacaklarımı yıkayıp geyinim dedim 9.30 da hastaneye giriş yaptık 2 cm açıklık olduğu söylendi yatışım yapıldı kanlar alındı muayene edildim enfeksiyon için hap içtim serum verildi tek kişilik sancı odasına geçtim refakatçim yanıma alındı beklemeye başladım ebem çok tatlı biriydi yatım saatte bir yanıma gelip nst yi kontrol ediyor durumumu soruyordu 11.30 gibi suni sancı verilmeye başlandı sancım vardı ama yetersiz buldular bu arada ebeme ilk doğumu kesisiz dikişsiz yaptığımı söylemiştim o yüzden sancıyı en düşükten vermeye başladı kademeli olarak gittik saat 15 den sonra sancılar yoğunlaşmaya başladı o saatte kadar çok iyiydim görümcem yanımdaydı onla konuşuyor şakalaşıyor fotoğraf çekiyorduk ama sancı yoğunlaştıktan sonra nst ye bağladılar ve benim sınavım başladı ebem odayı hazırlamaya başladı artık yanımdaydı çünkü doğum her an başlayabilir dedi 7 cm olmuştu açılmam 16.15 de muayene etti ve tam açılmış bebeğin başı düşmüş gücünü topla güçlü sancın gelince ıkınmaya başla sancı yoksa boşuna bağırma dedi odaya tüm doktorlar ebeler toplanmaya başladı 1 stajyer doktor doğumu ben yapabilirmiyim dedi ama benim baş ebem izin vermedi hayır ilk doğum kesisiz dikişsiz ve bebeğin dudak damak ihtimali var ben doğurtacağım dedi önüme çöktü sağolsun ve doğumum 2. Defa kesisiz dikişsiz yırtıksız oldu şükür ve çok şükür ki bebeğim sadece dudağında çok hafif bir yarık ile dünyaya geldi damağı ve diş eti düzgün sağlam sadece beslenme takibi için 5 saat küveze alındı daha sonra yanıma geldi muayenelerimiz yapıldı hepsi sorunsuz geçti şuan evimizde çok mutluyuz emebiliyor 3 aylık iken estetik ameliyatı olacağız ve hiçbir şey olmamış gibi hayatımıza devam edeceğiz inşallah 🙏
Bu arada doğum Adana şehir hastanesinde oldu ve hiçbir olumsuzluk ile karşılaşmadım odalar temiz ve tek kişilikti normal doğum katı ebem zaten dünyalar tatlısıydı benim yönümden herşey güzel geçti Rabbim evlatlarımızı korusun bizlere bağışlasın acılarını göstermesin inşallah hepiniz sağlıkla alın kucağınıza Buda bizim hediyemiz 😇💕