rosatue Ecemom_ Ayrıca yüklenen şeker 2 3 dilim baklavaya eş değer öyle sandığınız kadar yüksek bir miktar değil. Bunu her gördüğümde cevap vermeye devam edeceğim. Öyle olsaydı baklava yiyip giderdiniz değil mi? Şeker yüklemesinde sindirilmeden doğrudan kana karışan bir glikozdan bahsediyoruz ve bu sizden önce bebeğe gidiyor. Şekeri önce bebek kullanır çünkü. Test edilmiş zararı olsa uygulanmaz noktasında sizlere katılmakla beraber sempatik göstermek adına bu saçmasapan benzetmeyi yapmayı toplum olarak bırakmamız gerekiyor. Kaldı ki geçtiğimiz haftalarda bir doktor bana aynı cümleyi kurdu. İnsanları enayi yerine koymak saygsıızlıktır.
obli rosatue insanlara baklava verilmemesinin sebebi içindeki şeker miktarının bilinmiyor oluşu. :) yoksa glikoz aynı glikoz. Bu şekilde direk 50-75-100 mg olarak verilmesinin sebebi bu.
rosatue obli Yazdığınıza ek olarak da sindirim hızının bilinmeyecek olması. Totalde bahsi geçen glikoz miktarının aynı olduğu konusunda hemfikiriz. Vücudun toleransının aynı olmadığı konusunda da hemfikiriz. Test tabi ki bu şekilde yapılacak. Demek istediğim şey bu anlamsız benzetmenin doğru olmadığı. Hepsi bu kadar. Yaptılmasının faydaları olabilir ki bu da doktoru ile hastasının mevcut durum karşısında alacağı bir karardır. Özetle sindirilmeden kana karışan şurup ile gıdanın sindirimi sonrası vücudun reaksiyonu aynı değil yani baklava yemekle test yaptırmak aynı şey değil. Birim saniyede maruz kalınan şeker aynı değil. Polemik yaratma amacıyla değil bilgilendirme amacıyla yazıyorum. Test karşıtı değilim. Kandırma karşıtıyım.
Cnhavva Beril16 seker gebelikte tehlikeli ama bunu ogrenmenin tek yolu yukleme testi degil o konuda suphelerin varsa doktoruna danisip farkli yontemle de ogrenbilirsin
Hashasbirey Beril16 kimsenin tavsiye verme yetkisi yok. Doktorun uygun gördüyse çocuğunu da düşünüyorsan yaptirirsin. Doktorunla karar vereceğin bir konu. Mutlaka gebelik şekeri risklerini de sor doktoruna
Newmomdml Gamze_akpnr benim 1 saat sonu 206 cikti..doguma kadar her gun takip edip tokluk sekerini 140 in altinda tutmam gerekiyor. Saglikli beslenip seker, beyaz ekmek, un patates, pirinc gibi nisastali seyelrden falan uzak durmam lazim
zyldz90 Beril16 Doktorum banada şart koşmadı sana bırakıyorum istiyorsan yaptır dedi, bende yaptırmak istemedim açıkcası çünkü şekerim hep normal düzeylerde çıkıyordu ama gebelik şekerinin ciddi etkileri var bence varsa tanısı koyulmalı ve tanı koymanın tek yolu bu. Ben bugün yaptırdım sonuçlarım henüz çıkmadı ama çıkarsada yediğime içtiğime dikkat eder bebeğimi riske atmam. Bilmemekten iyidir🙏🏻
Beril16 rosatue Aslinda anlatmak istediğim tek şüphem buydu. Teşekkür ederim yorumunuz için. Bende test karşıtı değilim ama birden vucuda glikoz verilmesi düşündürdü beni 🫶🏻
Aysgl_58 Beril16 5-6 kilo almıştım sadece. 52 ile hamile kaldım. Şu an 60 kiloyum 28inci haftadayım. 24 iken 57-58 kilo falandım
Beril16 Arkadaşlar sonunda şeker testini yaptırdım ve kurtuldum. 🥰 Çok şükür gebelik şekerim çıkmadı. Abartılacak bir test değilmiş. Yapacak herkese tavsiye ederim.
Mavisko Beril16 Ben yaptırmadım, doktorumda illa yaptıracaksın demedi. Ama son üç aylık şekerime bakıldı kan testi ile. O da temiz çıktı. Yaptırmak istemeyen olursa bence son üç aylık şekerinize baktırmak isteyebilirsiniz.
ikibaloglanannesi Beril16 Oğlumda yaptırmadım. Kızıma hamileyim Nisan’da doğum inşallah yaptırmadım. Açlık tokluğa baktırdım. Oğlumda 6 kilo aldım toplam. Doğuma 6 kilo ile gitmiştim. Şu an kızıma hamileyim 28 haftalık hala kilom sabit olduğu için de doktorum gerek görmedi zaten.
Beril16 Huzurluanne05 Doktor glukoz tolerans testi 50 gr diye kağıda istem yaptı. Önce sağlık ocağında aç karnına kan verdim. Daha sonra eczaneden içeceği aldım. İçip 1 saat sonra yeniden kan testi verdim. İçecek korkulacak bir şey değil şerbetli su gibi limonluydu. Güzel bir tadı var. Normalde çok pimpirikli bir insanım. 😅 Testi çok araştırdım. Çevremde 20 yıl önce yaptıran kişilerle görüştüm. Aile dostlarımızdan kadın doğumcularla görüştüm. Sonunda yaptırmaya ikna oldum ve memnun kaldım. Yaptirdigim gun şekerli şeyler yemedim. Zaten vücut istemiyor. En önemlisi stresten kurtuldum. Var mı yok mu şüphesi insanı mahvediyor. Sizde yaptiracaksaniz gönül rahatlığıyla yaptirabilirsiniz. 🫶🏻
tospikk1 Beril16 bende 2 hafta önce yaptırdım bebeğin suyu artıyo sınırda yaptır dedi 28.haftada yaptırdım. Sonucunu yarın göstericem Perinatolojiye bakalım. Yoksaki bende yaptırmayacaktım. İlkinde yaptırmadım. Hiç bir doktor da yaptır haftası geldi dememişti. Şuanlık bişey yok ama inşallah zararı olmaz