mcansu Elis27 başta 3-4 kilo vermiştim bulantı kusma zamanı sadece onu geri aldım hamile kaldığım kiloya geldim üzerine almadım hiç İlk gebeliğimde de öyle olmuştu 42+4te dünyaya geldi yine başta 3-4 kilo verdim 7 kilo almıştım+3/4le doğuma gitmiştim
Elis27 mcansu ay ne güzel ya benim de 3.ci çocuğum olacak ben hepsinde de fazlası ile kilo alıyorum 😑
mcansu Elis27 normalde kilo almaya meyilli bir yapım var ama gebelik yarıyor sanırım bebeğim alıyor kiloyu yemekten kısmıyorum ama genel anlamda da abur cubur çok tüketen biri değilim onun etkisi vardır belki ama evde ne yapsam canım ne istese yiyorum yapısal sanırım
Hulu61 Elis27 Gebelik şekerim olduğu için diyet yapıyorum ondan az aldım yoksa ben 24. Haftamda çoktan 10 kilo almıştım şeker çıkınca diyetle daha hiç almadım bu haftaya kadar sabit devam ediyorum
Elis27 mcansu en güzeli cnm zaten çok kilo alınca bebek almıyor anne alıyor bebise yaramıyor ben ekmek çok tüketiyordum şuanda yememeye çalışıyorum dikkat ediyorum biraz inşallah çok fazla almam
mcansu Elis27 sağlıkla gelsinler tek 🌸🩷 verirsiniz 3 çocuk temposuyla 20-30 kilo alanlar oluyor süreçte 😁 ben 2yle bile nolurum diye düşünüyorum ara ara 😅 Ama evet çok aşırı kilo alan gebeler genelde ya şeker oluyor ya da bebekler daha minyon oluyor
Elis27 mcansu cnm ben şeker yükleme testi yaptırdım tokluk şekerim sınırda çıktı . Diğer iki çocuğumda da yaptırmıştım onlarda çıkmamıştı sanırım kilo almam genetik biraz ama bide şöyle bişi duydum suyun fazla olması ve bebeğin iri olmasıda şeker olma ihtimalini düşündürüyormus . Zaten gebelik şekerim sınırda çıktığı için dikkat ediyorum ondan bu yana çok şükür almadım yoksa belki dikkat etmeseydim şuanda dahada fazla almış olabilirdim
mcansu Elis27 evet suyu fazla olunca bebekte iriyse şekere bakıyorlar şükür ikisinde de çıkmadı bende Oğlum 3600 doğdu zaten aşırı iri değildi minyon da değildi bu küçük hanım da 2 hafta önden gidiyordu 30da gitmiştim kontrole bakalım nasıl doğacak
Elis27 mcansu kilo almayınca bebekler daha güzel gelisiyor bunu çok duydum benim oğlum 3400 kızım 2950 gram doğdu kızımda plesenta yaşlanması vardı gelişip beslenemedi benden
_Zeynep_1234 Arkadaşlar hamilelikte kilo almayi normalestirebilirmiyiz?? Kimse 30-40 kilo alin demiyor ama gebelik sonunda bebek, kan, rahim vs hepsini hesaplarsan normal kilo da hamile bir kadin 11 kilo yapiyor
mahirsmom _Zeynep_1234 kesinlikle katılıyorum. Dediğiniz gibi ne bulunsa yenmemeli tabii ama ben mesela her zamanki yememe rağmen 14 kilo aldım 37+3 haftalığım. Bazen burada kilo almayanları az alanları okuyunca ister istemez kıyas yapıyorum. Doğumdan sonra verebilir miyim diye düşünüyorum. Bu kilo muhabbeti gerçekten bazı insanları çok etkiliyor özellikle hamileyiz yani kadınız çok kafaya takanlar olabiliyor. Abartmadıkça önemli olan bebeklerin sağlıklı olması kilo alınır verilir