Kbra1012 Su fazlalığı var mıydı? Bebekleriniz kaçıncı hafta da kaç kilo doğdu ? Şeker aralığınız neydi ? Bilgi verirseniz çok sevinirim
seyma0661 Kbra1012 bende merak ediyorum şekerim sınırda çıkmıştı doktor diyet yap dedi ama uyamıyorum her zaman. Diyet yapsam düşüyor. Bebeğim de haftasıyla uyumlu suyu vs de iyiydi ama daha 33 haftalığız sanırım sevinmem için erken :( insallah sağlıkla süreci tamamlarız
_mucizem_ Kbra1012 ben de çok merak ediyorum şekerim yüksek çıktı diyabet bölümüne yolladı doktor randevu aldım bekliyorum 😞 fakat ben çok tatlı yemiyorum zaten canım istemiyor üstelik 27 haftada sadece 2.5 kg aldım nasıl şekerim çıktı anlayamadım. Sizin nasıl ? Canınız tatlı istiyor mu ? Çok kilo aldınız mı?
Senaturkdag Kbra1012 şeker bebeği şişirmesin diye 38 de doğum kararı aldılar 24 saat propes ile denediler açılmam olmayınca sezaryen oldum 3500 ölçtüler 2800 doğdu
Leyla2525 Kbra1012 merhaba şuan 38 haftalık hamileyim. Şeker yüklemesi yaptırmadım. 6.5 aylığımdan beri suyun fazla üst sınırın da üstünde dendi. 1 hafta şeker takibi yaptım. Tokluk şekerim yüksek çıktı dahiliyeye yönlendirildim. Fakat gitmedim ne yalan söyliyim. Gebelik şekerin var dediler. Şimdi gittiğim kontrollerimde suyun normal diyolar bilmiyorum yani ben anlayamadım
seyma0661 _mucizem_ benim deneyimlediğim kadarıyla tatlı şekeri çıkarmıyor patates, kızartma, beyaz ekmek, simit açma vs çok çıkarıyor 😂 söylemesi ayıp baklava yiyince şekerim 100 oluyorsa simit açma ile kahvaltı yapınca 160lara çıkıyor
Kbra1012 _mucizem_ canım sürekli tatlı çikolata meyve istyor maalesef bir haftadır meyvede yasaklandı ben farketmedim 19. Haftaya geldiğimde 8 9 kg almıştım bile doktor bana ilk 3 4 ay kilo almamaya çalış demesine rağmen 😭 sonra bir gün patates yedim babamda şeker hastası olduğu için risk vardı zaten ve şekerimi ölçtüm yüksek çıktı. Şeker yüklemesi yaptırmak istemediğim için şeker aleti almıştım zaten hergün düzenli ölçtüm ekmek yediğimde patates, tatlı yediğimde gözleme yediğimde falan aşırı yükseldiğini farkettim yazdım ve doktoruma gittim diyet yaptığımda düştüğü için doktorum diyete dikkat et dedi insülin falan kullanmak istemediğim için diyete dikkat etmeye çalışıyorum 6 günde 2 kere yüksek çıktı onda da paketli şekerli gıda ve tatlı yedim. Bende normalde zayıftım artık değilim 57ile hamile kaldım 35+3 oldum 73 üm😢
Kbra1012 _mucizem_ kaç çıktı şekeriniz 1.saat 2.saat ? İnsüline başlamadan diyet yapın eğer düşüyorsa diyetle devam edin boşuna insülin vücudunuza girmesin
_mucizem_ seyma0661 işin ilginç tarafı ekemek hamur işi yemem zaten arada bir patates kızartması yerim genellikle sağlıklı beslenirim zaten 🙈 hiç anlamadım neden yüksek çıktığını 🤷🏻♀️
Kbra1012 seyma0661 bazı baklavalar süt yoğurt tereyağı ağırlıklıdır çıkmamıştır şeker aleti o an yanlış ölçmüş olabilir ekmek simit çok çok artıyor buna katılıyorum ama ben bir dilim baklava yedim 189ları gördüm
seyma0661 _mucizem_ Allah Allah çok garip geldi banada şuan 😂 kaç mg yüklettiniz bide kaç çıktı sonucunuz
_mucizem_ seyma0661 2 bardak içirdiler mg bilmiyorum Almanya’da yaşıyorum burada her şeyi söylemiyorlar 🙈 doktorum aradı çok yüksek sonucun acil diyabet bölümüne gitmen gerekli dedi 🤷🏻♀️ Yani herhangi bi şeker belirtim de yok bilemiyorum acaba yanlış ölçülmüş olabilir mi diye düşünüyorum.
seyma0661 _mucizem_ şeker ölçüm cihazı alıp evde bi kendiniz de bakın bence 😂 zaten diyet yaparsanız da ölçmenizi isteyeceklerdir takip amaçlı. Yani burda öyle yapılıyor ama oraları bilmiyorum
Yildiz2023 _mucizem_ almanyada diabetologeye gidince cihaz ve defter veriyorlar günde 4 kez ölcüm istiyor ve ne yediginizi not edin diyor birdahaki randevuda degerlendirme yapip durumunuzu söylüyor testi tekrarlamaniza gerek yok yani
_mucizem_ seyma0661 en iyisi testi yeniletmek diye düşündüm ben de 😂 sizde şekere yönelik ne gibi belirtiler var acaba?
seyma0661 _mucizem_ benim şeker yükseldiğinde hemen bi halsizlik çöküyor ordan anlıyorum yükseldiğini
Kbra1012 _mucizem_ testi yeniletip vücuduna şeker alma sakın bir şeker ölçüm cihazı al ve ağzına attığın ilk lokmadan tam bir saat sonra ölç
Ruchan 33 haftalık gebeyim bende şeker yüklemesinde öğrendim şekerin çıktığını 75 ml olan bir sıvı tükettim açlık normal ama tokluk 250 çıktı bende sonrası tabi diyetisyen ve endokrin oldu 2 haftada bir komtrol vee diyetle gidip gele gele diyete devam ettik şükür doktorum en son bi daha deniyelim diyeti dedi ve vücut alıştı galiba artık programa düşmeye başladı şu an tokluk değerlerim 120 130 larda oluyor insüline gerek kalmadı inşallah doğuma kadar bu şekilde 2 haftada bir takip ederek diyete devam ediyorum ama ben tatlıyı çok aşeriyordum hala aşeriyorum gerçi fakat tüketmiyorum aynı şekilde patates beyaz ekmek pide hamur bunları hiç tüketmiyorum bunlarda aşırı yükseltiyordu tam buğday ve sebze meyve ot falan yani ve bol su Rabbim hepimizi evladımızı sağlıkla kucağımıza aldırsın inşallah oğlum olmasaydı ve bu şeker olmuş olsaydı hiç umrumda olmazdı gerçekten ama oğlum için böylesine bir mücadele vereceğimi de düşünmezdim hala zor oluyor yiyememek ama ölçümü yapınca sonucu görünce beni sevindirmesi bitiriyor herşeyi
Kbra1012 Ruchan ben bazen dayanamayıp yiyordum arada bir ama artık bebek irileşmiş doktor komple yasakladı yine de iki gün saçma sapan küçücük şeylerle şekerimi yükselttim 😭 kendim için olsa bende bu kadarını yapamazdım oğlum için direniyorum sıfır istikrar sıfır 😭 buarada meyve porsiyonlarınıza dikkat edin özellikle portakal muz gbi meyveler aşırı yükseltiyor
Kbra1012 Leyla2525 benm de detaylı ultrasonda fazlaydı biraz zamanla dikkat ettim ve düştü hba1c değeriniz kaç acaba e nabıza bi bakar mısınız
seyma0661 Kbra1012 yok birkaç kez denedim hem soğuk baklava hem normal fıstıklı cevizli ama 99-105 filan çıkıyor. Mesela pirinç pilavında da yükselmiyor bu sabah sigara böreği yedim 138 çıktı bilmiyorum belki vücut alıştı ilk öğrendiğinde daha yüksek çıkıyordu
Kbra1012 seyma0661 enterasan ama olabiliyor bazen demekki keşke benm de öyle olsaydı 😭 ama bunu doktoruna bi sor vücuda sonuçta yine de şeker giriyor suyunu ve bebeğin kilosunu takip et
Minikmucizem21 seyma0661 seyma0661 Bende şeker doktoruma söylemiştim tatli bişey yemiştim galiba yüksek çikmiyor dedim doktorumda ozaman çocuk şekeri alır dedi allah korusun çok korktum.. dikkat edin bence… canım çok bişey isteyince bende kendimi tutamiyorum ama baklava felan yiceme kurabiye yemişimdir yani 🤷🏻♀️ o çok tatlı çünkü yinede siz bilirsiniz….böyle konulari doktorunuza danışın en iyisi
Sutkokusu Gebelik şekerim çıkmıştı. Düzenli evde takip yaptım ve diyet uyguladım. Bebeğim çok hareketli ve bende kilo alımı hızlı olmuştu. İlk 3 ay bulantılardan bir şey yiyemeyen ben sonrasında duramadım. Şuan 32 haftaya giriş yapacağız. Diyet hala devam ediyor ama ilaç kullanmıyorum. En son kontrolüm de suyum ve bebiş iyi olduğunu doktorum söyledi. Mümkün oldukça su tüketip diyetime dikkat etmeye çalışıyorum .