Merhaba canım anneler, Perşembe günü 32+3’te rutin kontrole gittim ve kontrolde bebeğimin başının kanala, çatı kemiklerinin arasına yerleşmiş olması sonucu doktorum alttan hem ultrason hem de elle muayene yaptı. Rahim ağzının 19 mm olduğunu, yumuşadığını ve 2 cm açıklık olduğunu söyledi. Sonrasında ciğer geliştirici yapılarak yatış verildi. Nst’de düzensiz kasılmalarım çıktı onları engellemek için ilaç tedavisi uygulandı. Bir gece hastanede yattım ve ertesi gün ikinci doz ciğer geliştirici yapıldıktan sonra taburcu edildim. Doktorum istirahat etmemi çok hareket etmememi söyledi. Doğum 1-2 gün içinde de olabilir, bir kaç hafta içinde de net bir şey söylemek çok zor dedi. Ben de dikkatli ve dinlenerek geçirdim bu süreci. Bugün 32+6 kahverengi akıntım oldu bir iki defa az az. Hamileliğin başından beri şeffaf veya beyaz akıntı dışında hiç akıntı görmediğim içinde korktum tabi nişan olabilir diye hastaneyi aradık hemen gelmemizi söylediler. Hastanede yine nst ve muayene yapıldı. Aktif kanamam yoktu ve servikal uzunluk 18 mm olmuş yani kısalma çok olmadığı için sorun yok denildi ve eve geldik.
Şu an bebeğim ne kadar durursa o kadar iyi diyip her doğum başlamadı dediklerinde mutlu oluyorum ama belirsizlik ve diken üstünde beklemek bir kaç gündür aşırı yordu beni.
Bu veya benzeri durumda olup doğum yapan annelerim süreciniz nasıl ilerledi ne kadar sürdü? Ya da hali hazırda erken doğum riski yaşayan anneler sizlerde son durum nedir? Ne kadar zamandır bu riski yaşıyorsunuz.
Bu süreçler herkeste çok farklı oluyor biliyorum ama yine de benzer şeyler yaşayanların tecrübelerini dinlemeye ihtiyacım var gibi hissediyorum 🌸🙏🏻