caglaoztrk Dlnacl ilaç kullanıyorum takipteyim, 37de genelde doğurtuyoruz diyor doktorum ama bakalım gidişat neyi gösterecek 🥲
mdebol [silindi] ben ilk yattığım gün iğnenin ilk dozunu oldum ama iğneden önce alınan kanda ast alt yüksek çıkmış bende pazar hastahaneye yattım bir sonraki cumartesi ursactiveye başladım biraz oyalandılar o arada açlık safra asidim çıkınca kolestazdan emin olup başladılar
mdebol [silindi] ben ilaç kullanmazken kaşıntım yoktu şuan tüm ilaçları kestim sadece ursaactive kullanıyorum ve kaşıntım başladı çok ilginç
gzm_42 caglaoztrk ben iki hamileliğimde de geçirdim çok kötü birşey ilk hamileligimde verdikleri ilacı kullanmadım doğumdan tee 3 ay sonra geçti bu hamileliğimde de kullandım düzgün bir şekilde saatli olarak doğumdan hemen sonra geçti elhamdülillah ama safra asidin çok değil gibi bnim de safra asidim 11,9 du
caglaoztrk gzm_42 senin yine benimkinden daha iyiymiş, ne olur ne olmaz diye ilacı kesemezlermiş düşüş olduysa ilacı bırakabilir miyim diye sormuştum da zaten bebeğe bir zararı yok ilaç kullanmazsan asıl bebek daha kötü etkilenebilir falan dedi. Benim tek korkum erken doğurtma ihtimali 37de genelde alıyoruz dedi en son kontrolde doktorum ama bakalım haftaya tekrar gideceğim ne konuşulacak
gzm_42 caglaoztrk tabiki ilaç kullanmazsan daha sıkıntı Allah korusun ben ilk oğlumu 39 haftalıkken doğum yaptım bu ikizlerimi de 36+3 de yaptım korkma Allah’ın izniyle inşaallah birşey olmaz canım ferah tut kendini
Bsrgb [silindi] Kolestaz hakkında bana da bilgi verir misiniz bende 28 haftalığım Kolestaz çıktı korkuyorum
[silindi] Bsrgb henüz ben de bir şey bilmiyorum tek bildiğim 37.haftada doğum olacağı şu an hastanede yatıyorum değerlerim düşüp yükseliyor
Bsrgb [silindi] inşallah normale döner en kısa zamanda şimdi kaç haftalıksınız yarın bir perinotolog ile görüşeceğim buraya da yazarım aldığım bilgileri
Bsrgb [silindi] [silindi] karaciğer alt değer 450 safra asidi 31 çıktı kullandığım vitaminleri durdular bir süre
Bsrgb [silindi] hepimize geçmiş olsun yarın tekrardan test vericem ve başka bir alanında iyi perinotolog ile görüşeceğim mutlaka süreci paylaşırım bilgilendirmek adına insan ilk defa karşılaşınca tedirgin oluyor haliyle
Nurussemss caglaoztrk alt ast bnm de böyle, gastroenteroloji dedi bir ay snra tekrar verdim tahlil artarsa bakarız , ama bn şimdi kaşıntıdan uyanmışım uyuyamıyorum :( bayram araya girdi , doktora da gidemiyorum, bayramdan sonra başka doktora gidecem inşaallah
caglaoztrk Nurussemss safra asidi değerinize de mutlaka baktırın benim ilaç tedavim epey geç başladı sadece alt ast değerine bakıp da ilaç vermedi karaciğer ultrasonu da çektirmiştim temiz çıkmıştı. Ne zaman ki kaşıntım başladı bi de safra asidine bakalım dedi sonrasında ilacı yazdı
Nurussemss caglaoztrk yani bu kadar kaşıntı bana normal gelmiyor , 83 gibi bir şey çıktı diye bakmadı safraya, carsamba özeller açılıyor giderim inşaallah