caglaoztrk [silindi] merhaba evet ilaca başladım günde 3 defa kullanacağım 10 gün sonra tekrar kan testi vereceğim
[silindi] caglaoztrk kadın doğum mu reçete etti size, bana tuhaf bir şekilde yatış dediler daha safra asiti testini bugün verdim diğer değerlerimde aşırı yüksek değil alt 90 ast 40 civarında. İlacı bana vermedi eczacılar sadece genel cerrahi ve dahiliye yazabilir diye ben de alıp kullanamadım, bunu da perinatolojiye söyleyince yatış dediler kabul etmedim yarın kendi doktorumdan ilaç tedavisi isteyeceğim
caglaoztrk [silindi] hayır gastroentroloji doktoru yazdı kadın doğum doktoruma da söyledim hemen başla ilaca dedi
caglaoztrk [silindi] ast 42 alt 89 benimde, safra asidi de 16.5 çıktı. 500mg ilacı günde 3 defa kullanacakmışım
Nurussemss caglaoztrk alt ast bnm de böyle, gastroenteroloji dedi bir ay snra tekrar verdim tahlil artarsa bakarız , ama bn şimdi kaşıntıdan uyanmışım uyuyamıyorum :( bayram araya girdi , doktora da gidemiyorum, bayramdan sonra başka doktora gidecem inşaallah
caglaoztrk [silindi] [silindi] amiin çok teşekkür ederim size de acil şifalar dilerim bebişlerimize sağlıkla kavuşalım inşallah :)
Eylul41 [silindi] acilde sadece test verebilirsiniz bende gecenlerde suphelendim.acile gidip karaciger enzimlerine birde safra asidine bakabilirmisiniz doktorum il dışında sonuclari bekliyor. Ona göre ilac baslatip baslatmayacak dedim aldilar testo zaten riskli gebeyim deyince tam kan sayimi idrar hepsini aliyorlar acilden. Ama ilac vermiyolar
[silindi] caglaoztrk evet yazmışta ilacı nasıl kullanacağıma dair bir bilgi yok reçetede. Sabah akşam mı aç mı tok mu bilmiyorum🤦🏻♀️
caglaoztrk [silindi] ilacın adı ne benimde yazmıyordu da eşim sormuş sabah öğle akşam tok bir şekilde 500mg kullanıyorum
[silindi] caglaoztrk ursactive, siz kaç kilosunuz bana kilomu sordu ilacı yazarken, ona göre ayarlıyorlar dozajı herhalde
caglaoztrk [silindi] ay sordular herhalde kafam hiç yerinde olmuyor benim her doktora gittiğimde 😟 60 kiloyum
[silindi] caglaoztrk sanırım ben de öyle kullanacağım. Şu süreci hayırlıysa bir atlatsak çok yorucu olmaya başladı 🫠
Sofie Skye caglaoztrk caglaoztrk ilaçlar hemen etki ediyor ursoactive verdi iki hafta önce doktorum. Gittiğimde alt 45 ast 84 dü. Bilurıbın referans aralıgındaydı. Herhangi bi risk olmaması adına ılaca basladım. Bugun kan verdım, alt 16 ast 19 a dusmus. Bıluruıbınde hala bi sorun yok :) yanı ıcını ferah tut ılacı kullandıgında duzenlı sekılde, ınsallah hemem etkı edicrk, kaşıntın da iki günde geçer.
caglaoztrk Sofie ayy inşallah kaşıntı gerçekten insana kafayı yedirtecek düzeye çıkıyor özellikle geceleri, artık yara oldu ayaklarım kaşıyamıyorum da acıyor deli gibi ☹️ bugün gündüz daha iyi hissettim pek kaşıntım olmadı bakalım gecem nasıl geçecek
Sofie Skye bende bunu merak ediyordum iki hafta önce alt ast bilurıbınnbaktırdım safra asıt testı yaptırmadım sonuc 1 aya cıkar o zamana zaten doğurursun dedı doktorum. Biri 45/ biri 84 cıkmıstı. Bilurıbın de zaten sorun yoktu. Bugun tekrar baktırdım. Alt 16 ast 19 a dusmus ursoactive kullanıyorum. Değerlerim düştüğü halde acaba hala 36/37 gibi mi doğum yapacagım?
Skye Sofie Benim safra asidi değerim aynı gün içinde çıkmıştı ve evet doktorum sürecin başından beri 37de alacağız dedi. Hatta dün kontrolüm vardı yine aynı şekilde 37yi geçirmeyeceğiz dedi. Aynı hastanede perinatoloji doktoruna gittim o da kolestaz durumunda 37 geçirilmez demişti. Yine de sizi takip eden doktorunuz durumunuzu daha iyi bilir ve ona göre bir süreç düşünür sizin için farklılar olabilir yani
Sofie caglaoztrk şimdi sen basladın değilmi ikaca? Hic merak etme hemencik geçicek.. bien fazla bir gün iki gün dişini sık. Değerlerimiz de aynı neredeyse. İki hafta sonra tekrar kan verdıgınde seninki de cok düşmüş olacak :) valla bugun o kadar sevındım ki kendi sonuclarımı görünce. Ama yine de erken doğum olur mu onu merak ediyorum. :(
caglaoztrk Sofie Sofie evet bugün 2.günüm sabırsızlıkla bekliyorum geçmesini 🙈 yarın kadın doğum doktoruma gideceğim bi sorarım çoğu kişide erken zorunlu sezeryan konuşuluyormuş böyle bir durum söz konusu mu diye, değerler 37den sonra ilaca rağmen yükselebiliyormuş diye okudum birinde ne kadar doğrudur bilemem de inşallah zamanında kavuşuruz bebişlere
Sofie caglaoztrk caglaoztrk 37 de doğarsa küvöze girer mi acaba ? Benım ilk gebeliğim çok tedirginim. 36/37 gibi olursa ⅚ haftam var demek.. ev işleri bebek eksikleri hepsını nası bitiricem diye düşünüyorum çok sıkıntı :(