Sonunda bana da buraya yazmak nasip oldu bebeğimi emzirirken hikayemizi anlatmak çok güzel bir duyguymuş 🥺💙 29 Aralık’ta doğum yaptım hikayemizi yazmak şimdiye kısmet oldu belki daha önce beni görenler vardır hamileliğim nerdeyse başından beri zordu kan uyuşmazlığı yüzünden lekelenmeler, miyom, geçmeyen mide bulantısı falan derken sürecim biraz zorlu geçti miyomdan dolayı erken dönemde kasılmalarım yavaş yavaş başlamıştı doktorum hep erken doğumu tetikleyebilir diyordu öyle de oldu 28 Aralık gecesi yine kasılmalarım fazlaca oluyordu nst çektirmeye gittiğimde düzenli doğum sancılarımın başladığını ve 3 cm açıklığım olduğunu öğrendim ama hiçbir şekilde sancı vs hissetmiyordum hatta ebeler çok şaşırmıştı daha önce de sancı çıktığında doğumu erteleyecek ilaçlar veriyorlardı fakat bu sefer olmadı doğumun başladığını ve yatışımın yapılmasını söylediler ama ben sancımı hissetmediği için evime gidip rahatlayıp sancılarım başlayınca gelmek istediğimi söyledim ve evime gittim duşumu aldım eşyalarımızı arabay koyduk yattık derken saat gece 3 civarı direkt 5 dkkada bir vuran sancılar hissetmeye başladım çok hafif sancılardı hala hastaneye gitmek istemiyordum ama miyom ve bebeğimin çok aşağıda olmasından dolayı riske atmamam gerekiyordu o yüzden hastaneye gittik yatışım yapıldı açıklığım 4-5 cm aralığında olmuştu hep normal doğum istiyordum doktorum da beni desktekledi fakat miyomdan dolayı riskli olabileceğini küçücük bir sıkıntıda sezaryene alacağını söylemişti ben de tabiki kabul ettim bebeğimden önemli değildi iki doğum da kendine özel 🌸 gece boyu sancılarımı çektm gayet güzel karşıladım ama bir türlü sancılarımın şiddeti artmıyor gibi hissediyordum ebeler acı eşiğimin yüksek olduğunu söylediler ne yaptıysam açıklığım artmadı öğlen 12ye kadar sadece 6 cmd ulaşmıştı ve hala şiddetli değildi doktorum geldi muayene etti maalesef seni doğuma alıyoruz miyom baskılıyor bebeğin ilerlemesine izin vermiyor dedi saat 12:15 de doğuma indim ben Spinal anestezi istedim ve inanın sinek ısırığı gibi hatta benim ilk anestezim tutmadı sol bacağıma elektrik çarpması gibi ağrı oldu o an tek korkum bebeğimin doğum anını görememe korkusuydu neyseki 2.anestezi tuttu ve hemen sıcaklık indiğini hissettim ve doğuma başladılar kafamı pek oynatmadım ve kendimi bir yere odakladım ne mide bulantısı ne panik atak hiç bir şey yaşamadım 5 dkka içinde bebeğimin sesini duydum o an kontrolsüzce ağlamaya başladım o kadar güzel bir an ki Allah herkese nasip etsin bebeğim tam 36+0 da doğduğu için bir sıkıntı olmasından korkuyordum ama erken doğum riskinden dolayı iğnelerimi falan vurulmuştu ve çok şükür hiçbir sıkıntısı olmadı hemen yanıma getirip ten tene temas yaptılar ve bebeğim bakımları için dışarıya çıktı ben de 20 dkka sonra ameliyathaneden çıktım ve odama girer girmez bebeğimi yanıma getirdiler küvöze girmediği için doktoruma ne kadar teşekkür etsem az 🥰 benim doğumdan sonrahemen sütüm geldi ve pek bi ağrım olmadı karnıma bastrdıklarında ve sondayı çıkardıklarında da nerdeyse hiç hissetmedim evet ilk ayağa kalkış biraz ağrılı ama inanın ayağa kalktığım gibi bu muymuş dedim çok daha ağrılı bir an bekliyordum tabi bu süreçte ebelerin dediğine göre zayıf olmanın da etkisi büyükmüş maalesef mide bulantıları yüzünden çok fazla kilo kaybı yaşadım herkesin doğumu kendine özel ama inanın acı eşiğiniz düşük bile olsa katlanılmayacak ağrılar yaşayacağınızı sanmam bebeğiniz varlığı tüm ağrıları unutturuyor ben eve geldiğimde kendi başıma her şeyi yapabiliyordum tabi ki dikişler zorluyor fakat sizi yatağa bağlayıp hareketlerinizi tamamen kıstılayacak bir durum yok ben 2.günden kendime gelmiştim sezaryen bana hep korkulu geliyordu ama korkulacak hiçbir şey yokmuş onu anladım 2 doğumun da zorluğu ve güzellikleri elbette var ama kendinizi sonuca odaklarsanız süreciniz çok güzel geçecektir ben sancılarımı çektiğim için de sezaryen olduğum için de pişman değilim iyi ki sancılarım çekip denemişim ve bebeğim kakasını yaptığı için iyi ki sezaryene alınmışım dedim 💖 biraz uzun oldu kusura bakmayın yaşadığım bu süreci en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım 🌸