ek1212 eşim çocuğumun adını kaynanama koydurmak istiyo o da kendi annesinin adını koyacakmış kızımın adı inayet olsun istemiyorum. gelecekte kızımı erkek sanarlar diye çok geriliyorum. çok yaşlı kadın onu da kırmak istemyorum düğünde takılan bilezikleri geri istemedi sayesinde araba aldık. sizce ne yapmalıyım kimseyi kırmadan kızımın adını inayet nisa koysam çok mu kötü olur
umrumdadegil ek1212 Allah aşkına yapmayın ya inat edin gözünüzü seveyim. İnayet nedir ya bırak erkek zannetmeyi cinsiyeti ne o bile belli olmuyor. İnayet ne demekmiş ya hayatımda ilk defa böyle bir isim duydum.🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Minnakpopus ek1212 düğünde takılan bilezikleri istememesi bir lütuf değil o zaten sizin hakkınız.bunu kayınvalidenle konusup çözmelisin yani isim konusu eşinle senin karar vereceğin bir durum kimseye düşmez
Feyzoss ek1212 takılar zaten sizin hakkınız onu sizden isteyemez. Koymak istiyorsanız içinizden geliyorsa koyun. İçinizden gelmiyor ise kırılacaklar diye düşünüp kendinizi zorlamayın. Onu siz karnınızda taşıyıp zorluğunu stresini yaşıyorsunuz. Doğunca da siz bakacaksınız. Babası bile olsa bence sizin içinize sinmiyorsa yapmayın
Efsunib ek1212 rica ediyorum tolere etmeyin inayet ne ya akran zorbalığı var bu ülkede hemde çok fazla alay konusu olur çocuk hemde sen doğuruyorsun senin hakkın kimseye laf düşmez benimde kaynanam direndi Muhammed koyucam ismini eşimi çok zorladı ama ne eşim nede ben tolere etmedik Barlas dedik Barlas da koydum ismini altın meselesine gelirse de lütf değil olması gereken o buna izin verirsen zamanla daha çok daha çok ister birşeyleri
ek1212 umrumdadegil allahın hediyesi demekmiş çok nurlu b insan olduğunu söyledi bilmiyorum eşim de bu konuda beni savunacak bir insan değil ben sadece kızımın üzülmesnden korkuyrum
Candyboy Koyarsınız Nisa dersiniz bende dedesinin ismini koyup yanına akin ekledim herkes akin diyor bende endiseliydim akin demezler diye ama öyle olmadı
Cgdgd Dugunde takilan altinlari geri istememesi bi insani iyi ya da kotu yapmaz, zaten taki evli ciftin hakkidir. Isim icin yorum yapamicam cunku bu kayinvalidenizle ilgili bi durum degil esinizle ilgili bi sorun.
umrumdadegil ek1212 anlam olarak güzel olsa bile akran zorbalığına uğrayabileceği bir isim şimdiki çocuklar çok acımasız ve siz iki isim koysanız bile okulda inayet ismini de görecekler o yüzden dalga geçeceklerdir. Burda kızınızı düşünmeniz daha uygun olur.
hivda36 ek1212 hayır öyle demek değil iyilik demekmiş inayet nasıl bir Allah aşkına yapmayın evladınıza böyle birşey ben asla buna izin vermem
Hemdemm ek1212 bence güzel güzelll anlatın diyin okulda arkadaşları dalga geçebilir diye çünkü şimdi ki çocuklar malum daşga. Geçer. Benn kayınvalidem de çok istedi adı Fadime küserim falan dedi ama ben güzel güzel anlattım ama kulagna fadime ve kendş ismini okuttuk ama kimlikte tek isim
Beril16 ek1212 Ecrin de koyabilirsiniz. O da Allahın hediyesi anlamına geliyor. Kuranda da geçen bir isim. Ben sizin yerinizde olsam sadece Nisa koyardım.
mlkkk ek1212 bence kendinize gelin sanki altınları istememesi lütuf gibi ezik davranmayın inayet ne. Anne babanın hakkı isim koymak hiç fırsat vermeyin bile kötü mü olur diye düşünerek. Çocuk sizin ilerde size sitem edecek size kızacak o kırılır bu bilmem ne olur diye çocuğu ortak mal gibi kullanmayın
ek1212 mlkkk ezik davranmıyorum hanımefendi benim yaşadığım yerde adetler bu şekilde erkek tarafının antınları almaması alışıldık bir durum değil kastettiğim şey buydu. herkes aynı hayatı yaşamıyor bunu unutmayın
Inlg- ek1212 ankette seçeneklerden birini seçmek istemedim.bence bi anne savaşacaksa kızı oğlu için en başta bunun niçin savaşmalı.Ömrü boyunca başına bela üzerine utanç olacak bi isim koymak çok kötü kendi adını sevmeyip değiştirmiş biri olarak söylüyorum hele ki şu devirde .Yani Nisa tabi sizin zevkiniz bi şey diyemem ama illa inayet bırakılacaksa bari ikinci ismi daha modern bi şey olsun. kalbi de bunun için kırılmasın torununa düpedüz kötülük .İyi bir insan düşünür zaten torunum sorun yaşamasın güzel adı olsun diye.Bu devirde böyle şey mi kaldı anneye isim bıraktırmak ne saçma iş
bereninannesi__ ek1212 daha düzgün bir isim koyamıyor mu acaba. Aklıma cinayet geliyor benim. Komşumuzun ismiydi
Burnosunn_annesi ek1212 bence eşiniz annesine desin o isim bulsun gönlü olur en azından başka türlü olmaz madem illa olacaksa
sednc0 ek1212 Belli ki sizin bu iyi niyetiniz ilerde çocuğunuzun akran zorbalığına uğradığını duyunca üzülerek bitecek eşiniz bile olsa duracağı yeri bilsin altınları almadıysa biri öz oğlu biri öz gelini bide üstüne plaket verilsin
Burnosunn_annesi Birde açıkçası duaya niyete enerjiye inanan bir insanım yaşayan yaşlı genç farketmez ama yada vefat etmiş insanların ismini onların niyetiyle koymak iyi değil çok kişide gördüm o insanların hayatta yaşadıkları bütün kötülük ve herşeyi kişilerde yaşamış oluyo belki saçma gelir kimisine çok gördüm yakın çevremde duydum da dedim ya niyet önemli dinimizde bütün ibadetlerin başında niyet gelir.Ve insan kendi isminin özelliklerini taşır