13 gün önce doğum yaptım ve bebeğime sağlıkla kavuştum elhamdülillah.Bu hikayeyi doğumuna az kalmış doğum hikayesi okumak isteyen anneler için yazmak istedim çünkü bana okumak iyi hisettiriyordu.Öncelikle benki vajinal muayeneden çatala çıkmaktan çok endişe eden bir insandım ben bile vajinal doğurduysam herkes yapar bence😂 16 saat suni sancı ile doğurdum hemde.39+2 de suni sancı ile doğumu başlatmak durumunda kaldık açıklığım 5 cm olana kadar her şey çok güzeldi benim açılmam başlarda biraz yavaş ilerledi o yüzden süreç uzadı.5 cm açılmadan sonra işler biraz daha zorlandı ama dünyaya çocuk getiriyoruz kolay değil😂6 cm olunca suyumu kendileri patlattı ve asıl gerçek sğreç başadı. Ama sancıları karşılarken özellikle 7 cm den sonra egzersiz yapmak bana çok iyi geldi ebelerinizi dinleyin ve hareketleri yapın. Arada sezaryen istiyorum demedim desem yalan söylemi olurum ama ebem muayenede 8 cm olmuşsun diyince dayan kızım dedim 😂 8 cm den sonra ebelerim doğumhaneye inmeden odada ıkındırttı biraz acımıyor değil ama hakkaten geçiyor. 10 cm iken doğumhaneye indim ve düzgünce 4 ıkınmadan sonra bebeğim doğdu ve şükür kesi ve yırtık olmadı .Hep okurdumda inanmazdım doğduğu anda acılar dindi.Kendinize güvenin başarabilirsiz.Tabiki sezaryen de öcü değil ama normal doğum imkanınız varsa normal doğurun .Bu arada utanırım falan diye endişe etmeyin sancıdan aklınıza gelmiyo utanmak 😂😂 kaka yaparım konusunuda düşünmeyin dr ıkındırtırken yap kakanı diyor zaten .Tüm anneler sağlıkl kavuşsn inşalalh