zhrgn Haftaya direkt fetal yaptırmayı düşünüyorum 12. Haftada detaylı ultrasona girmeye gerek var mı ikili taramada ultrasonda var cünkü , fetal sadece kan testi , muayene icin rutin yeterli mi detaylı gerekli mi , teşekkürler
Kkardelenn1 zhrgn Benim rutin muayeneye denk geldiği için ikilinin ölüçümlerininde yaptırmıştık olduk fetal da yaptırdım o haftalarda muayene denk gelirse bence yaptırın ama özellikle gitmeye gerek yok bence zaten fetal de her şey çıkıyor
Fatmadmr37 zhrgn benim de bugün kontrolümde doktorum istersen iki tarama testi istersen fetal dna yaptır dedi. Fetal yapınca ikiliye gerek kalmaz o zaman büyük bir ihtimal.
babyoz zhrgn ikinci gebeliğim.. ilkinde sadece 2li test yaptırmıştım risk düzeyi düşük geldiği için diğerlerini yaptırmama gerek görmemişti doktorum. 2019 yılından bahsediyorum. Kendi doktorum detaylı da bakıyordu o yüzden farklı bir uzmana gerek duymamıştım. Çok şükür bir sıkıntı da olmadı. Şu an 22 haftalık hamileyim . 2li ve 4lüyü yaptırdım. Bu doktorum yaptırmamı istedi. Detaylı için üniversite hastanesine, şehir hastanesine ve özel bir uzmana yönlendirdi . Özele gitmeyi tercih ettim ve bu hafta içinde randevum vardı çok şükür bir sıkıntı yok. Ben tamamen doktorumun yönelendirmelerini dinleyerek hareket ettim ikisinde de . Fetal dna yeni moda gibi bir şey. 5 sene önce çoğu doktor asla bahsetmezken artık ilk söylenen bu. Bu da bir ticaret haline geldi. Doktorların odasında bir sürü firmanın broşürlerine denk gelmemek elde değil. Herkesin kendi tercihi tabi . Süreç ve doktor yönlendirmesi benim için önemliydi.
Esma006 zhrgn detayli için şimdiden gün al nisana attılar benimkini geç kaldın muhabbeti oldu detaylı iyi fetal göre
Anonim2828 İmkanın varsa Fetal yaptır ikilinin çok bir güvenirliği yok artık ikili %60 ise fetal %99 doğruluk oranı veriyor. Detaylıya da her halükârda gidin 21-22. Haftalarda bebeğin organları büyümüş oluyor fetal kromozomlara bakıyor detaylı ise organlarında bi sorun olup olmadığına ikisi çok farklı dediğim gibi imkanın varsa tabiki..
zhrgn Esma006 ikili yaptırmayacagım işte fetal direkt ikili de aynı hastalıklara bakıyor be oran cıkartıyor 1/300 falan ense ölcümü degisiyormuş doktordan doktora da
Talentedmom zhrgn 12.haftada gel dedi doktor detaylı daha ileriki haftalarda bakılıyor diye biliyorum nelere bakılıyor 2li de hatırlamıyorum