Dfnsyn Dün rutin kontrole gittim. Doktor önce karından ultrasonla baktı bebeğin kafası çok aşağıda dedi. Yani zaten 30 uncu haftada dönmüştü ama pozisyon normaldi dün baya kanala girmiş dedi hatta kafası çatı kemiklerinin arkasında kaldığı için ölçüm yapmakta zorlandı. Sonra vajinal ultrasonla baktı ve serviks kısalma tespit etti. Son olarak bu haftalarda çok tercih etmiyoruz ama emin olmam lazım bu yüzden çok hızlı elle muayene yapacam diyip çatı muayenesi yaptı 2 cm açılma tespit etti.
Sonrasında hemen ciğer geliştirici yapıp yatış verdiler. Nst’de kasılmalarım çıktı onları durdurmak için ilaç verdiler. Bu bir süre geciktirecek doğumu. Bugün tekrar bir doz ciğer geliştirici yapıp eve gönderdiler. Şu an her an tetikte bekliyoruz çok hareket etmemeye çalışıyorum.
Yani bebeğin doğum pozisyonu almış olması illa erken gelecek anlamına gelmiyor tabi. Kontrolde doktorunuz fark eder herhangi bir durum varsa. Benim aslında ailemde genetik olarak hep bir erken doğum hikayesi var bu yüzden çok şaşırmadım yani bir ihtimal bekliyordum ama bu kadar erken olma ihtimali biraz panik yaptırdı bana.