bereninannesi__ Kızlar ıspanak doğrarken elimi biraz derin kestim,baş parmağımı. Bir sorun olur mu Tetanoz yaptırmam gerekir mi? Bıçak paslı değildi ama.
helloandhello bereninannesi__ zannetmiyorum bıçağın tetanoz yapacağını paslı şeyler yapar demirvb şeyler benim elim kaç kere kesildi hiç düşünmemiştim zaten hamilikte tetanoz aşısı oluyorsunuz 2 doz bide öncesinde yaptırdığınız varsa koruyuculugu olur diye düşünüyorum tabi bilene sormak lazım bu benim fikrim
Busra333 bereninannesi__ bence yaptırın risk almayın çünkü annem çok yakın bir zamanda parmağını kesti. Hemen iğne vurdular tetanoz. Annem gerekli mi yani yaptırmasam ne olur gibi sormuş doktor da takılmış en fazla ölürsün diye 😃 ama tabi ki Allah korusun sen vurul
obli bereninannesi__ en iyisi doktorunuza danışmak. 2 gün önce bıçakla elimi kestim çok kullandığım bir bıçak değildi makineye attığım için üstünde pas lekeleri olmuş doktorum enfeksiyon hastalıklarına yönlendirdi onlar da ne olur ne olmaz aşı yapalım dediler. Normalde 28.haftamda karma aşı olacaktım ama böyle olunca 25.haftamda devletin aşısını olmak zorunda kaldım.
Liimon helloandhello ameliyatta doktorun kullandığı şeyler de paslı değil ama hamilelikte hepimiz yaptırıyoruz ya kız