xEndless aklıma gelenleri ekleme yapayım :
Battaniye olarak 3 tane çift katlı penye battaniye, 1 tane triko, 1 peluş, 1 pazen, 1 tane nohut, 3-4 tane de müslin vardı. Nohutu pek kullanmadım. Müslin temmuz ağustosta sürekli kullanıldı. Eylül ekimde de çarşaf gibi beşiğin içine ya da koltuğa yatırırken kullanılabiliyor. Penye battaniyeler de hem bu şekilde hem de sonbaharda üstüne örtmeye kullanılıyor. Kışın sürekli triko ve peluşu kullanıyoruz. Pazeni de beşiğin içine serdim, gece emzirip geri yatırınca soğuk olmasın diye. Pazen peluş ve trikoyu mayıs ayında da bir müddet kullanırsınız muhtemelen. Özellikle dışarı aşıya, doktora falan götürürken serin oluyor. Evde de banyodan sonra falan kullanılıyor.
Ağız mendili de en az 15-20 tane alınsa iyi olur, emdikten sonra fazlasını çıkarabiliyor, sık kirleniyor ağız mendili. Penye değil de mermerşahi ve müslin olanlar daha iyi.
Büyük oğlumda sadece su ile ıslatılmış olan ıslak mendillerden kullandım, ikincide ıslak mendil yerine bebekler için pamuklardan kullandım ilk 6 ay. Ben ıslak mendil kutusu aldım, ıslatıp suyunu sıkıp onun içinden kullanıyordum gün içinde lazım oldukça. Ama herhangi bir saklama kabı da olabilir.
Bebek bezi olarak stok yapmasanız daha iyi, pişik yapabiliyor. İlk 2 ay çok sık bez değiştirildiği için sleepy almıştım, kalıbı küçük olduğu için 2 numara ile başladık. Sonrasında gece uyurken kaka yapmadıkça değiştirmedim, sızdırma yapmasın diye Prima harmonie, Prima premium care ve goon premium soft kullanıyorum dönüşümlü olarak. Üçü de güzel kalite olarak. Bunlar pahalı gelirse gündüz yine daha ekonomik bir bez kullanılabilir.
Deterjan olarak bitkisel deterjan ve yumuşatıcı aldım. Siveno, green clean, life By fakir gibi markalar var. Pahalı gibi görünse de azar azar kullanıldığı için 1 şişe çok uzun gidiyor. Bebek şampuanı da aynı şekilde çok uzun süre kullanılır. O yüzden yine iyi ve doğal içerikli bir şey almanız iyi olur. Sünger ve bebek kesesi almıştım ama cildini tahriş etmemek için kullanmıyorum, elimle köpüklüyorum vücudunu.
Tırnak makasını normal makas şeklinde olanlardan kullanıyorum, daha pratik. Pilli törpü de almıştım ama etine denk gelir, acır diye kullanamıyorum bi türlü.
Hastane çantası için tül gibi olan keselerden almıştım, bebek kıyafetlerini o şekilde düzenleyip koydum içine. Doğumdan sonra hemen hemşireye verilecekleri 1 kese yaptım, 10lu hastane çıkışı vardı içinde. Daha sonra kendim değiştirip giydireceklerimi ayrı kese yaptım (2 tane 5li takım + birkaç tane yedek çıtçıtlı body). Başka bir keseye de 15 tane bebek bezi ve 1 paket ıslak mendil koydum. Bu keseleri normalde dışarıda kullanmak için aldığım anne bebek çantasına yerleştirdim. Kıyafet dışında 1 küçük biberon koydum. Büyük oğlumda hastanede mama vermek için kullanıldı, küçükte sütüm hemen geldiği için gerek kalmadı.
Kendi eşyalarım için ayrı valiz yaptım. İlk doğumda doğum şekli belli olmadığı için 1 pijama takımı, 1 gecelik, 1 sabahlık koymuştum. 2.doğum mecburi sezaryen olacağı için 2 pijama takımı 1 sabahlık koydum. 2 emzirme atleti, 1 emzirme sütyeni koydum. 5-6 tane külot ve gece pedi koydum. Hastane zaten hasta bezi bağlamıştı ilk yoğun kanama için. Sonra pede geçtim. Depend koyanlar var ama eğer sezaryen olursa dikişlerin hava alıp iyileşmesini engelliyor diye ben koymadım. Sezaryen sonrası çok üşüme geldiği için 2.doğumda kalın hırka ve kalın çorap da ekledim. Emzirirken bebeğe kokmasın diye kokusuz doğal deodorant ve diş fırçası macun gibi şeyler ekledim. Anesteziden dolayı çok baş ağrısı oluyor diye kahve ve bitter çikolata koydum. Terlik de koyun mutlaka. Hastaneden dönerken giymek için ben giderkenki kıyafetlerimi kullandım. Ama yolda suyunuz vs gelir ya da kirlenirse diye yedek kıyafet koyabilirsiniz.
Göğüs ucu kremi falan lazım olabilir de olmayabilir de. Kişiye göre değişiyor. İlk doğumda kullandım, ikincide gerek olmadı…
Bebeğe banyo malzemesi olarak küvet, kova, maşrapa, küvet filesi gerekiyor. 2 tane de banyo havlusu. Ateş ölçer olarak alından ölçen temassız olanlardan alırsanız banyo suyunun sıcaklığını da ölçebilirsiniz. Yazın çok gerekmiyor ama bahar ve kış için oda termometresi de iyi oluyor. Hem sıcaklığa hem neme bakabiliyorsunuz. Nevresim takımı ve yastık yorgan gerekmiyor. Çünkü boğulma riskinden dolayı yastık yorgan kullanılmıyor, dolayısıyla nevresime gerek yok. Birkaç tane çarşaf yeterli.