Balbebek012 Yazmet ben 3.gebeliğimdeyim 1.ve2.gebelikte iki doz aşı oldum şimdi yakın hamilelik olduğı için 1 doz oldum tetanoz aşısı önemli bir aşı lütfen aşı karşıtlarını umursamayın aşı olun🫶
ezgisanlikose Yazmet Ben tek doz oldum ama ikinciyi olmayacağım doktorumun yönlendirmesiyle. Sağlık ocağına bunu bildiriyor musunuz olmak istemiyorum diye
Talentedmom Balbebek012 ben ilk gebeliğimde olmuştum ama şimdi tetanoz tiroit hastalığına yol açıyorlar diyorlar doğruluk payı nedir acaba?
Balbebek012 Talentedmom ben araştırmam sonucu bu aşının özellikle hamilelik döneminde önemli bir aşı olduğunu öğrendim iki doktora danıştım sağlık ocağındaki ebeme de sordum hepsi olmamı söyledi sizin dediğiniz hakkında bilgil yok yanlış bilgi vermek istemem ama şöyle bir gerçek var aşı karşıtları her türlü saçmalığı öne süre biliyor
obli Yazmet tetanoz aşısı çok önemli sadece paslı kesici aletlerden geçen bir hastalık değil lütfen iyi araştırın ve aşınızı olun.
Talentedmom Balbebek012 ilk hamileliğimde olmuştum ama sonrasında tiroit rahatsızlığı çıktı acaba doğru mu diye kafam karıştı
Minikkuzum00 Yazmet ben bir doz vuruldum ikinciyide vurulacam doktorum 2 doz vurul dedi. Onlar bebeği koruyacak dedi.
Emeltsb Yazmet ben isteğim dışında yaptıramadım yani yaptıracaktım ama aşı yoktu sonra ben takip etmeyi aramayı unuttum haftam geçti doktoruma sordum yolda doğurmadığın sürece sıkıntı yok demişti
1Anneadayiiii Emeltsb kaçıncı haftalarda yapılması gerekiyor canım ben 22 haftalıkken gittim sağlık ocağına dolap bozuk biz sizi arayacağız dediler ne arayan var ne soran 23 haftalık olduk bugün kaçıncı haftadan sonra süresi geçiyo acaba
Yazmet Peki bu yaptırmayan arkadaslar bebekte veya kendinizde doğum anında veya sonrasında herhangi olumsuz bir durum oldu mu
2cocuk2kopek Yazmet olmakta fayda var tek dozda olsa yaptırın ben 2 doz hamilelikte oldum doğumdan sonra 3. Dozu oldum acil sezaryene alındım. Bu hamileliğim de de olacam
Emeltsb 1Anneadayiiii benimde o aralar yapılacaktı 32 de aklıma geldi doktor tamam yaptırma ama kendine dikkat et dedi tam hangi haftalar yapılması lazım hatırlamıyorum maalesef
3minnosanasii Yazmet bunu bana bizzat ameliyathanedeki hemşireler de söylemişti,tetenoz aşısı olmasanız bile doğum anında takılan serumların içine enjekte ediliyormuş damardan gidiyormuş,olası bir enfeksiyonda sorumluluk kabul etmemek için