KbraGkhan Kızlar merhaba , 1. de sezaryen olup 2. de vajinal doğum yapan var mı? Süreç nasıl ilerledi doktorunuz nasıl yönlendirdi? Benim 1. zorunlu sezaryen oldu oğlum 5 yaşına girecek ve 3 aylık hamileyim. 2.doğumu vajinal istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
Busra333 KbraGkhan ozlemburak igvescarim Merhabalar benim ilk doğumun sezeryan da ikincisi de muhtemelen öyle olacak. Ofis arkadaşımın yaşadığı deneyimi anlatmak istiyorum sadece. Yanlış yönlendirmek istemem ama çok üzüldük çok korktuk o yüzden SSDv isteyenlere de anlatma ihtiyacı duyuyorum. Arkadaşımın oğlu altı yaşındaydı. Kendi doktoruna hani ilk doktoruna gidiyordu ilk doktoruna söyledi sekizinci ay kesinlikle yapmayacağını belirtti doktoru masada kalırsın olursun demiş riskleri çok demiş. Neyse arkadaşım da normal Doğumla ugrasmak istemiyor diye düşündü. Sonra doktorunu değişti başka bir doktor kabul etti. Neyse dokuzuncu ay gerçekten de normal doğum gerçekleşti . Bebek doğdu hiçbir sıkıntı yaşanmadı ama annenin yırtılması oldu ve çok kan kaybetti son anda hayata döndürmüşler doktorların hepsi çok korkmuş başta kendi doktoru ailesi. Tabii yaşanacağı varsa sezeryan da da yaşanabilr. Allah korusun hep başımıza gelebilir fakat ilk doktoru zaten uyarmıştı o yüzden açıkçası ben çok korktum
ozlemburak Bende ayni durumdayim ben 6 aylik hamileyim oglum 5 yaşına gircek haziranda elle tutulur bi bilgi bulamadim ssvd yapan doktor cok az budaha sezaryan olmak istemiyorum hep soru işareti
KbraGkhan ozlemburak Ben Almanyadayım doktorumla konuşunca size de yazarım :) valla zor. Kesiniz yatay mı sadece yatay olursa olabiliyor sanırım
igvescarim Bende yeni hamileyim 7 haftalık ilk çocuğum 31 aylık bende sezeryan olmuştum ve tekrar olmaktan çok korkuyorum o yüzden ssdv araştırıyorum şuan kendime bir doktor buldum haftaya gideceğim inşallah konuşmaya
KbraGkhan igvescarim Bu post kapanmazsa bize de yazar mısınız 💐 inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız
dilaraer Merhabaa 3,5 yaşında kızım var şuan 7 aylık hamileyim ssvd istiyorum bende doktorumu, hastaneyi, ebemi bile ayarladım
KbraGkhan dilaraer Süper, bende soracağım inşallah her şey yolunda gider ve vajinal doğum yapabiliriz
igvescarim Karanfil000 araları kaç yıl peki ? Daha önce sezeryan neden olmuştunuz bana dar ve basık yapamazsın dediler ama zaten bebeğimin hareketleri durdu o yüzden acil sezeryan oldum deneyemedim bile
Karanfil000 igvescarim 2. Sezeryanımın üzerinden 7.5 yıl geçmişti İlk doğumumda 5 cm açıklıkla sezeryana alındım iri bebek diye ama gayet normal doğmuştu 2. Doğum da ilki sezeryan olduğu için direk sezeryan olmuştu
igvescarim igvescarim ben konuştum benim için önemli olan ilk doğumun üstünden 2 yıl geçmesi dedi ve annenin benim dediklerimi kabul etmesi dedi daha önce ssdv yaptırmış bir doktor. Bana ben suni sancı vermiyorum kendi açılmam ve sancınla doğurtturuyorum daha önce sezeryan olanları dedi bende Allah nasip ederse denicem açılmam felan olmazsa zaten sezeryan olur
igvescarim Busra333 ya tabi riskleri var arkadaşınıza geçmiş olsun. Ama bende sezeryandan öldüm ama gömmediler o yüzden sezeryan korkum çok fazla acayip derecede korkuyorum sezeryandan valla o yüzden ssdv bile daha kolay geliyor yaşamasan bilemem tabi ama ne bilim ya hayırlısı olsun inşallah 😔 Allah yar ve yardımcımız olsun
KbraGkhan Busra333 Ben doktorum ne derse onu dinleyeceğim inşallah her şey güzel olur , kötü bir deneyim ama doktoru dinlememesi doğru olmamış. Bana biraz risk var dese yapamam zaten korkuyorum
gezentianne KbraGkhan Her ssvd risktir. Bu riskleri bu yüzden her doktor her anne kabul etmez. Benim de arkadasm kötü bir deneyim yaşadı yukarıda yazılan gibi şanslı da olmadı😢 böyle bir posta yorum yazdım diye birisi linç etmişti 🫠İnsanların iyiyi de kötüyü de bilmeye hakkı var
Busra333 KbraGkhan tabi ki ama kendi doktorunun olmaz diye reddettiği bir gebeyi başka bir doktor kabul edebiliyor. Çok ilginç