Seraymesut Htccndn Htccndn doktor en az 6 en çok 1 yıl olmamanız veya düzensiz olması normal diyor bir de emziriyorsanız 1 yıl bile gelmeyebilir ben emziremedim ama 1 yil oldu hala duzensiz korkmayın
Busranurtopal Htccndn Bence normal ben tam 1 sene olmadım 🤣 oğlumun doğum gününde olmuştum ilk reglimi
Busranurtopal Htccndn ve emziriyorsaniz olmayabiliyorsunuz diye biliyorum, Bana doktorum emzirmeyi bıraktıktan birkaç ay sonra düzene girer demişti ki öyle de oldu
1devaannesi Kızım 10 aylık bende şuan 3.4 aydır gecikmedeyim ve test yapicam yarım saate yoksa hap yicem
Htccndn 1devaannesi Gerçekten dua ediyorum inşallah birşey yoktur diye sizde yapınca haber verin olurmu
Htccndn Seraymesut Onu bende internette okudum canım evet hem emziriyorum hem mama veriyorum böyle söyleyen olunca içim rahatlıyor gerçekten
Dstnr Canım Emziriyorsan Ondan olabilir yinede emin değilim ama benim bir arkadaşım doğumdan 4 ay regl olmamişti Bizim buralarda Sütün koruyor deniyoor doktorda öyle söyledi ama sen yinede doktoruna randevu al icin rahat etsin
Htccndn Dstnr Evet emziriyorum canım bende çok duydum emzirirken gecikebiliyormuş sütün koruyor meselesinide çok duydum evet ☺️ olmazsa ben bir randevu alim haklısınız
Htccndn Busranurtopal Yaaa gerçektenmi tesadüfe bak üzülsenmi sevinsenmi bilememişsindir 😂😂 inşallah bende olimde geç olim napim 😂
Htccndn Busranurtopal emziriyorum canım evet öyleymiş emziriyorsan geç olabilirmişsin olsamda yük kalksa üstümden 😂
Busranurtopal Htccndn içiniz rahat etmezse bi doktorunuza danışın ama bana normal demişti o normal diyince çok rahatlamistim. Ama süt korur diye düşünme hamile kalırsın dikkat et diye de uyarmıştı beni
Htccndn Busranurtopal süt koruması banada çok saçma geliyor zaten 😂 süt nasıl koruyor anlamış değilim 😂 olmazsa bir randevu alim
gezentianne Htccndn Emzirirken prolaktin yani süt hormonu dogum yapmayan birine göre artıyor.Hatta cçocuğu olmayanlarda da tedavi aşamasında prolaktin hormonuna bakılır yüksekse ilaçla düşürülür. Emzirken bir kadında bu hormon yüksek oldugu içim regl olmaz yani YUMURTLAMA yaşamaz.. Yumurtlamadıgı için de hamile kalmaz anadoluda halk arasında süt korur ifadesinin bilimsel açıklaması bu. Ha şimdi derseniz lohusalıkta ya da ilk aylarda gebe kalanlar var??? Bir sonraki ay bu durumun azalıp yumurtlamayacağımızı yani regl gelip gelmeyeceğini bilemeyizzz🥰 Bu yüzden de emzirirken süte güvenmemek yine korunmak gerek
Hashasbirey Htccndn sütun gelmesini sağlayan prolaktin hormonu vucusunda fazlaca salgilaniyor. Prolaktin yuksekligi adetin düzensiz olmasına ya da gelmemesine neden olur. Halk dilinde de süt koruyor deniyor
gezentianne Htccndn Geç olmak iyidir sütünüz azalmaz. Süt hormonu ne kadar baskınsa prolaktin yüksek oldukça regl o kdar geç olunuyor. Dogum daha cok yeni cok normal ben 10-11 ay sonra olmuştum. Doktor da 1-1.5 yıla kadar normal diyoedu
Htccndn gezentianne Evet öyle gerçekten ama bende sıkıntıya giriyorum Allah korusun birşey olacak diye olsamda üstümden yük kalksa diyorum 😂 hem birazda olsa şişkinliğim gitsin istiyorum 😂
1Ali Bende sadece emziriyorum 3ay 15günlük oldu, tam 2.5ayı dolunca oldum, bu ay gecikti mesela düzensiz olması veya olamamak belli bir süre normalmiş sanırım kendinizi sıkmayın 🤍
Htccndn 1Ali Evet öyle gerçekten ama bir olsamda düzensiz olsam diyorum şindi hiç olmayınca tedirgin oluyorum 😂 ama kendimi sıkmicam artık 🌼