Merhaba kızlar 5 ay önce 37. Haftam da ani suyum bitmesi sebebi ile sezaryene alındım ve çok şükür sağlıklı bir doğum oldu , buraya 5 ayda deneyimlediğim beğendiğim şeyleri size fikir olur belki diye yazmak istedim ☺️
• 2 takım pijama takımı almıştım sezaryen olacağım bilmiyordum beni çok zorlamadı ama bir takım da gecelik olabilirmiş ilk tuvalete gittiğim de giyip çıkarmak biraz zor olmuştu
•sezaryenden sonra gaz çıkarmak çok önemli ayaklarınızı sıcak tutun sıvı beslenin ve doktorunuz izin verdiği andan itibaren canınızı yakmadan yürümenizi tavsiye ederim
•sezaryenden sonra sütünüz hemen gelmeyebilir umudunuzu yitirmeyin bol bol ten teması yapın ( ben çok pişmanım kızım mememi tutmadı çok ağlıyordu sarılık değeri çıkınca mama desteği verdim ve sağıp verdim o yüzden mememi hiç tutmadı )
•sütünüz az gelirse bebeğiniz zorlanırsa EDS sistemini araştırmanızı tavsiye ederim çoğu kişide işe yaramış ben çok geç öğrendim
•mama takviyesi yapmak isterseniz de mama kaşığı veya şırınga ile yapmanızı tavsiye ederim
• biberon olarak avent kullandım memnun kaldım
•mama olarak hipp kullandım memnunum ama mama işi biraz bebeğe bağlı hangisini severse o şekilde ilerlemek daha iyi oluyor
•set olarak Incıa ürünleri kullandım çamaşır deterjanı , şampuan , vücüt yağı gayet memnun kaldım
•reflü yatağı ilk günden beri kullandım ani kusma konusundan çok korkuyordum çok şükür hiç böyle bir problemimiz olmadı kızımı rahatlattığını düşünüyorum
•yenidoğan kıyafetlerini ilk 1 ay kullandım 3 kg 50cm doğdu (ben tulumlar ile çok rahat ettim , takımları giydirdiğimde çok yukarı katlandı rahat edemedim)
•katlanabilir duş küveti setini ilk doğduğundan beri kullanıyorum gayet memnunum
•tırnak törpüsü yenidoğan döneminde kurtarıcım oldu tırnakları yumuşaktı kıyamıyordum kesmeye
•anakucağı olarak elele dormire 2 modelini 1 aylıktan itibaren kullanıyorum gayet memnunum kızım sevdi
•kızım hiç emmedi sağarak besledim önce kiwinin elektrikli pompasını kullandım ama çok vakit kaybettiriyordu bebebao eller serbest model aldım o kadar rahatladım ki çekim gücünden gayet memnun kaldım
•ateş ölçer olarak direct nexus marka aldım ama pek memnun kalmadım doğru ölçtüğünü düşünmüyorum (kızım ateşlendiğinde hastanede ki cihazla farklı ölçümler vermişti)
•ağız mendilleri bol bol alın kızlar çok ihtiyaç oluyor
Aklıma gelenler şimdilik bunlar sormak istediğiniz bir soru olursa cevaplayabilirim🤣