Damla3301 Sevgili anneler ve anne adayları benim gibi rahim ağzı kısalması yaşayan var mı? Neler yaptınız? Korkuyorummm
_mucizem_ Damla3301 ikiz değil benimki fakat bende de rahim ağzında kısalma oldu. Yatak istirahati yaptım ve progestan fitil kullandım şu an normale döndü. İnşallah sizin de normale döner hemen 🤲
zynpknt Damla3301 ikiz değil benim ama 19+6 da kısalmadan dolayı serklaj oldum o zamandan beri yatıyorum sizde mümkünse yatın kalkmamaya çalışın ben bitek tuvalete gidiyorum
Gmzcngz Damla3301 merhaba 29 haftalık ikiz gebeyim 1 ay önce 45 mm olan serviks 26 mm düştü Progestan kullanıyordum 2 adet vajinal şuan 3 yaptı ve nidicard verdi içiyorum . Evin içinde malum yemek yapmaya kalkıyorum arada yürüyorum gene uzanıyorum oturmaktan zarar gelmez o kadarda değil sürekli yatmakta insanı bir süre sonra sıkar . Pazartesi tekrar kontrole gidicem 3 gün sonra gel dedi ne olur ne olmaz muhtemelen pazartesi görücez . Ciğer geliştirici için erken değil mi vurulması acaba ?
Damla3301 _mucizem_ ben de öyle yapıyorum yemeği bile yatarak yiyorum. Sadece WC olunca yürüyorum hiç oturmak istemiyorum
Sevincblbl _mucizem_ kaçıncı haftadasınız serviks kaç ölçüldü benimde 27 ye düşmüştü 30 mm e geri yükselmiş ama korkuyorum yine de 27 haftalığız henüz
_mucizem_ Damla3301 şu an 26 hafta 2 gün benim vajina kemiklerimde çok ağrı olmuştu. Bebek aşağı baskı yaptığı için. Yaklaşık 1 ay sürdü ama dediğim gibi fitil ve bol yatma ile geçti
zynpknt Damla3301 aynen doktorum duşa ayakta gir dedi sanırım oturmak ayakta durmaktan daha riskliymiş yani oturmak daha çok baskı yapıyormuş sanırım
Damla3301 zynpknt ben duş olayını soramadım daha yeni öğrenince bu meseleyi gülerek gittiğim randevudan ağlayarak çıktım. 27 sinde randevum var o zaman sorucam ama o zamana kadar duş falan almıcam çok korkuyorum
zynpknt Damla3301 kaç milim ölçtü kendinizi bu kadar korkutup bebekleri de strese sokmayın lütfen içinizi ferah tutun 🌸
Damla3301 zynpknt benim normalde hep 40 lardaydı ama işte 4 gün önce gittiğimde 22 ölçtü ve doktorum da ben de şok olduk. Hemen yatış dedi evde. 4 doz ciğer geliştirici oldum ek olarak nidicard verdi. Zaten progestan başından beri ağız yoluyla içiyorum. Doktorum 4-5 haftaya ihtiyacım var dedi o yüzden çok korkuyorum
zynpknt Damla3301 benim 24 milimdi ama ben hafta olarak çok gerideydim yatarak 4-5 hafta geçer diye düşünüyorum sizde içinizi ferah tutun ve üzmeyin lütfen bebekler de strse girmesin en sağlıklı zamanda en sağlıklı şekilde gelsinler hiç üzülmeyin 🌸
Damla3301 _mucizem_ anladımm bakalım valla ben de sürekli yatıştayım doktora gidene kadar 10 gün olmuş olacak acaba düzelme olur mu merak ediyorum
tugces87 _mucizem_ bana doktorum bu uzamaz dedi acaba sınırın altına indiğim için 24 mm ölçmüştü. Sizinki kaçtan kaça uzadı
_mucizem_ Damla3301 yaklaşık 6 haftada normal sınıra ulaştı benimki inşallah sizin daha çabuk toparlar 💐
Mftt Damla3301 bnde 16+5 haftalık ikiz 23 mm denildi sâdece progestan fitil kullan dedi size ne denildi doktor
Mftt zynpknt bende ikiz gebelik 16+5 haftalık 23 mm denildi sadece progestan fitil al dedi doktor, size bişey dedi mi doktorunuz
_mucizem_ Sevincblbl benim 20 lerin başında 26 cm ölçüldü şu an 40 cm ulaşmış çok şükür 26+2 haftalığız şu an. Üzülmeyin dinlenerek gerçekten düzeliyor.
Ee0207 28+2 rahim agzi 21m hastaneden bugün çıktık, ciğer geliştirici vs yapıldı üç gün yattık. Sürekli olarak yaticaksin wc hariç kalkmak yasak dedi. Birde progestan fitil verdiler