Srp53 ben kesinlikle iyi ki sezeryan oldum diyenlerdenim 🙋🏻♀️
İlk hamileliğimde kilo almadım, hamile pilatesi yogası ve yürüyüş yaptım, çok iyi beslendim. 1 tane bile hamile komplikasyonu yaşamadım. Doktorumla son haftaya kadar normal doğum diye ilerledik. 38. Haftada bir akşam otururken içime bir kurt düştü ve “sezaryen olucam” dedim. Doktorumu aradım ertesi sabah, beni vazgeçirmek için yarım gün dil döktü. Ama sezeryan istediğimi söyledim.
Operasyona girerken aşırı heyecanlandım sizin anlattığjnız gibi, heyecandan bacaklarımın titremesine engel olamadığımı çok net hatırlıyorum. Muhtemelen moral iğnesi yaptılar beni öyle görünce.
Epidural spinal anestezi yapıldı. Doğum sırasında doktorum “iyi ki sezaryen seçmişsin kordonun aşırı kısaymış” dedi.
İlk gün ayağa kalktım. Yürüdüm gaz çıkardım. Evet sonraki süreç oturup kalkarken biraz sıkıntı oluyor ama ayakta hiç sorun yok. Tam 12 günde de tamamen toparlanmış oldum.
6 yaşında bir oğlum var, iki şekilde de aynı anne oluyorum, şimdi kızıma hamileyim asla ssvd düşünmüyorum. 12 gün sıkıntı yaşarız evet ama diğer riskler daha çok korkutuyır beni. Gerek yok 😊