my_rules devlette çalışan bir okul öncesi öğretmeni olarak şöyle söyleyebilirim devlette sınıflar genellikle 20-25 kişilik özele göre baya kalabalık ve eğer sınıfta stajyer yoksa öğretmen tek başına olduğu için özel okuldaki gibi çocukların üzerine düşmesi, her biriyle ayrı ayrı ilgilenmesi imkansız oluyor. Devletler yarım gün ama bazı proje okulları var yarım gün oyun klübü yarım gün anaokulu şeklinde tüm gün sürmüş oluyor fiyatı özel okullara göre fazlasıyla uygun çevrenizde varsa araştırabilirsiniz. Bi de ilkokula bağlı bi anasınıfından ziyade bağımsız anaokullarını tercih etmeniz daha iyi olur en azından tuvaletler, okulun imkanları tamamen çocukların yaş grubuna göre oluyor ama ilkokullara bağlı olunca çok daha zor oluyor. Devlette de şuan pek çok veli etkinlik vs yaparken tek tek çocukların resmi çekilsin bize atılsın falan istiyor bu da öğretmen inisiyatifine kalmış bi şey yapan da var yapmayan da ben yapmayı tercih etmiyorum mesela yetişmem imkansız bu durumda sınıfa. Olduğunuz çevrede çok önemli ben şuan biraz sıkıntılı bi bölgedeki okulda çalışıyorum ve çocukların hepsinin ağzında küfür hepsi telefon televizyon bağımlısı, aileleri okula gönderip geri kalan kısımla hiç ilgilenmiyor falan açıkçası kendi çocuğumu böyle bir ortama sokmak istemem ki kendi çocuklarını yanında getiren arkadaşlarım da aldılar çocuklarını başka okula verdiler. Okulun bulunduğu bölge ve imkanları çok önemli ama dediğim gibi bazı anaokullarının gerçekten özel okuldan hiç farkı yok resme onları araştırıp çevrenizdeki o okulları tercih etmenizi öneririm