EsoMom_ Selam kızlar TSH testim adetliyken 16 ocakta bu şekilde yüksek çıktı ama referans arası 0.48 ile 4.17 fakat benim 2326 çıktı değer normal diyor normal 2 diye mi sayılıyor anlamadım ilk kez böyle bişey başıma geliyor
Kubracigimm EsoMom_ En düşük 0,48 En yüksek 4,17 olabilir değer Sizin 2,32 çıkmış Referans aralığında değeriniz.
seymaozcannn EsoMom_ eğer çocuk düşünüyorsanız bunun 2.5 üstüne çıkmaması lazım ayrıca değerinizi ayda bir kontrol ettirin yükseliyorsa muhtemelen ilaç kullanırsınız bende kullanıyorum düzenli olarak 2 ayda bir kontrole gidiyorum ayrıca gebeyim
Melis1140 EsoMom_ eğer hamile değilsen zaten 4 küsür sınır,hamile değilsen normal yani .hamilelikte de 2.5 istiyolar max ben hamileyim 4 olduğu için ilaca başlattılar
Meltem2910 EsoMom_ 3 ün altında olması gerekiyor tsh diğer türlü ilaç başlatılıyor yine doktorunuza danışın tabiki
Mirayy_21 Kubracigimm tsh 0.01 çıkmış benim gebeyim dahiliye yeşil alan açtı endokrin e ama randevu yok geldk şimdi bi hastaneye inşallah yardımcı olurlar da alırlar çok korkuyorum kusmaktan halsizlikten öldüm birde çocuğum var
Cgdgd 16 ocakta 4.7 imis referans disi, 21 ocakta 2.3 imis referans dahilinde. Hicbi sorun yok. Ilaca da gerek yok. Gebelik dusunuyosaniz ayda bi tsh baktirir kontrol altinda tutarsiniz, yukselirse endokrin ya da dahiliyeye gider ilac kullanirsiniz.
EsoMom_ seymaozcannn ben de polikistik vardı olmuyordu çocuğum şimdi polikistik kalmamış öyle dedi doktor zamana kaldık öyle bi anda böyle yükselince açkorjtum açıkcası
Meridaily EsoMom_ benim de birkaç gün arayla aynısı oldu. İki farklı devlet hastanesınde verdim ama kan aralık değerleri de yakındı birbirine. Salı 4.4 çıktı, cuma 2.64 e düşmüştü. Gebelik düşündüğüm için doktor 2.5 altına düşürelim dedi düşük dozda ilaç başladı. Ama nasıl birkaç günde o kadar düşük çıktı anlamadım.
EsoMom_ Meridaily zaten ayda bir kere baktırıyorum hep 2.3 falan çöküyordu bi anda 2000lerde olunca beynim yandı
Cgdgd EsoMom_ 2000 degil o 2.3, kusuratini fazla uzatip araya nokta koymus lab. Stres yapmayin degeriniz iyi 🌸