e-cdrs içinizi rahat tutun başka bir doktora daha görünün isterseniz. Bu arada maalesef pek çok ilacın gebelik kategorisi c ve mecburi olarak gebelik biliniyorken bile kullanmak gerekebiliyor. Örneğin 19. Haftada doktorumun önerisiyle kar zararı hesabı denilerek antibiyotik kullandım. Astım hastası olduğum için hamileliği öğrendiğimden beri de hem kadın doğum doktorum hem de göğüs hastalıkları doktoru önerisiyle astım ilacını hiç bırakmadım devam ediyorum. Haftalardır ilaca rağmen öksürüğüm, nefes darlığım kesilmediği için bugün doktor başka bi ilaç daha eklemek zorunda kaldı o da c kategoride. Hamileler üzerinde araştırma yapılması imkanı olmadığı için neredeyse hepsi c kategorisi ve doktorlarda ilaç kullanmamız gerekirse mecburi olarak bunlardan tercih ediyorlar. Tabii benim de içim hala rahat etmiyor kullanırken, her şeyin yolunda olduğunu bilsem bile korkuyorum hatta detaylı ultrasona girene kadar o ilk 5 haftada kullandıklarımın etkisi olmuş mudur acaba diye düşünüp duruyordum ama yine de olumlu düşünmek, içimizi rahat tutmaya çalışmak gerekiyor stres, üzüntü bebişlerimizi daha çok etkiliyor maalesef