aysegulpolat121 hamilelerin ayda 1 kere muayene olması için iş yerinden izin istedigi zaman saatlik izin alma hakki var mi kizlar
babyiscoming_ aysegulpolat121 saatlik değil ki kontrol günü tüm gün işe gitmeme hakkınız var ve ücret kesemezler doktora kontrole gittiğinize dair yazı alıp iş yerine vereceksiniz ayda 1 gün kontrol hakkınız var
Rabiul aysegulpolat121 evet var , benim iş yerim de önceden haber veriyordum ya da o gün söylüyordum bazen ofluyorlardı gerçekten iyi ki kurtulmuşum
Talentedmom aysegulpolat121 her şirket farklı olıyor bazıları yıllık izinden düşüyor bazıları idarı izinden onu sormanız lazım
Crnklcc babyiscoming_ aslinda kanuna bakarsaniz ayda bir değil periyodik muayene diyo yani 3 haftada 1 de gitseniz ücretli izinli olmaniz gerekiyor
babyiscoming_ aysegulpolat121 değiştirmez her iş yeri için geçerli internetten araştırın ve gebelikle ilgili tüm haklarınızı kullanın , siz ses çıkarmadıkça iş yeri size hatırlatmaz
anneoluyorumm13 aysegulpolat121 kardeşim bende memurum bize mobing yaparlar böyle iznimiz var bugün izinliyiz desek ben cesaret edemem 😁😁
aysegulpolat121 babyiscoming_ bugun sordum mırın gırın etti sonra git dedi olmaz deseydi bunu sunacaktım ne zamandir hep izin günlerimde alırım doktor randevumu nankör hepsi ya
ErsBegAs Crnklcc bana bu asla söylenmedi hatta hocam derslerinizi ayarlayın lütfen dendi yazıklar olsun ya
babyiscoming_ Crnklcc her iş yeri onu kabul etmiyor maalesef hele ki özel sektörse ama ayda 1 güne ses çıkaramazlar. Normalde gebe kadın günde 7.5 saatten fazla çalıştırılamaz kanunda bu böyledir ben bunu iş yerime söyledim öyle bişey yok deyip beni geçiştirdiler şimdi doğum iznindeyim iznim bitsin dava açacağım hamile olduğum halde fazla çalıştırıldım diye
Bihterrr ErsBegAs kimseye söylenmiyor ama siz dinlemeyip yaparsanız bir şey yapamazlar onlar sizin hakkınız olduğunu biliyor. Ben de market müdürüydüm çatır çatır her hakkımı kullandım laf edecek oldular mı yasal işlem yapalım isterseniz yada beni çıkarın dedim her seferinde hiçbir şey olmadı hatta daha fazlasını yaptım
Lal37 babyiscoming_ ben günde 10 saat çalışıyordum şuan doğum iznindeyim iş yerime 7.5 saatten fazla çalıştıramazsınız yazısını gösterdiğimde o zaman cumartesi de gelmen gerekiyor o şekilde günde 7.5 saat çalışabilirsin dediler
betulsahin babyiscoming_ benim ikinci hamileliğim özel sektörde çalışıyorum. İlkinde ve şuan hamileliğimi işyerine bildirdiğim tarih itibariyle 1 saat eksik çalışıyorum her gün ve bu hakkı da siz istediğiniz zaman dilimi içerisinde kullanabiliyosunuz yani sabah öğlen yada akşama sabitlemeniz gerekiyor, ben 1 saat erken bitiriyorum mesaimi internette bütün haklarımız var herkes sindirmeye çalışıyo maalesef ilkinde ben de rutin kontrolüm olduğunda işe gitmiyodum tüm gün doktorum neden haftasonu yok konusu geçmişti ama taviz vermedim asla haftaiçi vardı doktorum ve işyerine göre doktor seçemeyiz sonuçta. Kontrol de ayda 1 olmak zorunda değil hamilelik için doktora gittiğimiz her kontrolde ücretli izinli sayılmalıyız. İnşallah hakkınızı kullandırmadıklarını kanıtlarsınız🙏🏼
babyiscoming_ Lal37 ben hafta içi 9 saat cumartesi de 4.5 saat çalışıyordum. Haftalık 45 saati bile geçiyor. Ona rağmen kabul etmediler inkar ettiler zaten hamile kaldım diye bir sürü doping uygulandı doktor kontrollerime bile sorun çıkardılar işte bugün gidemezsin yarın git vs hepsi whatsapp konuşmalarımda var allahta hepsini delil göstereceğim giriş çıkış saatlerimi de şirketin kart bastığımız cihazından ispatlarım peşini bırakmayacağım hakkımı da helal etmiyorum 5 yılımı verdim
aysegulpolat121 Talentedmom bizim kurum kesin yillik izinden düşer ama oyle bi haklari varmi herkes yok diyor
Ozlemmdnr Hamileler ayda bi ücretli izin kullanırlar rutin kontrol için ,gece mesailerine kalamazlar ,7.5 saatten fazla çalıştırılamazlar bilgin olsun canım
aysegulpolat121 Ozlemmdnr ben kendi istegimle 10 saat calisip haftanin 3 gunu izin kullaniyorumda bu ayda 1 ucrwtli izin muhabbetini hic kullanmadim