Alavya Kızlar selam. Ben 19 haftalık hamileyim artık göğüs çıkmaya başladı. Gece sol yanıma yatmaya gayret ediyorum. Hatta bacak arama yastık koyarak göbeğime de alttan destek veriyorum. Bazen geceleri uyandığımda karnımda sıkışıkılık hissi oluyor biraz fazla dönüyorum karnima doğru sanırım. Bazen de biraz sırtüstü sırtımi dinlendiriyorum. Bebege zarar veriyor muyum sizce? Siz nasıl uyuyorsunuz ve hamile yastığı kullanmak gerçekten rahatlatiyor mu? Alternatif öneriniz var mıdır?
gulcanylmzeskn Alavya. O haftalarda bende senin yaptığın gibi yastık koyuyordum karnım havada kalsın çocuk da bende rahat edeyim diye sırt üstü yatmak evet tehlikeli bebeğe giden kan akışını bozuyor azaltıyor yani ama bende geceleri istemsizce düz yatıyordum sabah da karnım ağrıyordu uyandığımda kenarları acıyordu karnımın bence alabilecek durumunuz varsa o büyük hamile yastıklarından alın hem sırtınızı hem karnınızı bir yere koyup desteklersiniz
ibcmom Alavya iki yanlı kanat gibi olan hamile yastığından aldım ben bi taraf karnıma destek oluyo diğeri sırtıma. fazla yer kaplamadığı icin de rahat ediyoruz yatakta. tek sıkıntısı artık esim sarılamıyor 😂
Baby_B Alavya hamile yastigi sart Ben 18 den beri kullaniyorum Hem sirt hem karin destekli,e bebekten almistjm gri olan.kucuk olanlardan. Suan 31+3 deyim Hem sag hem sol donerek yatiyorum Destekledigi icin rahat uyuyorum
babyandmomy__ Alavya bende hamile yastığı kullanarak uyuyorum ama bazen uykuda sırt üstü döndüğüm oluyor tekmeyle uyanıyorum 😂 Bazen de yan yatarken karnıma doğru çok döndüğüm de oluyor ama zarar verdiğini düşünmüyorum sürekli öyle değiliz çünkü zaten canım oğlum sağolsun gece hiç uyumadığı için sık sık uyanıyorum düzeltiyorum kendimi
hubanurozbas- Bende genelde sola dönüyorum bu sefer bacağım çok ağrıyor sağa doğru yatıyorum bu sefer de sağa yatınca rahat edemediğini düşünüyorum zaten sırt üstü hiç yatamıyorum 37 haftalığız karnımda hafif sancı gerilme ve ağrı oluyor son zamanlar inanılmaz zor destek almadan dönemiyorsun birde
gulcanylmzeskn hubanurozbas- Evet aynı durum bende de var 38+1 haftalığım asla geceleri uyuyamıyorum uykuya dalana kadar altta kalan bacağım ağrıyor sızlıyor sürekli bir dönme halindeyim yatakta dua ediyorum bir an önce gelsin diye bir saatlik deliksiz uykuya bile razıyım artık vücut çok yoruldu adet sancısı gibi sancı giriyor arada bir ama ne su nede nişan gelmesi var ev işi yapıyorum egzersizler yapıyorum ananas tüketiyorum ama nafile şimdilik beklemedeyiz hepimiz sağ salim doğurup bebeklerimizi kucaklarımıza alırız inşallah
Alavya hubanurozbas- gulcanylmzeskn teşekkürler🙏🏻 idare edebilirim sanmıştım ama sanırım bu gidişle almam gerekecek
Alavya ibcmom ever yastıklar bizi sarıp sarmalıyor başka da yer kalmiyor 😅 yarım olanlar rahat mi peki bacaklarınız için büyük olanı alsaydım keşke dediniz mi? Hangisini tercih etmeliyim bilemedim
Mercan0652 ibcmom ayni durum bizde de var aramıza yastık girdi sonra cocuk girecek kavusamadik bayadir esimle 😂 yastık rahatlatiyor ama gerçekten ağrım falan olmadı bayadir kullaniyorum bende sol sağ yatıyorum sola kramp girince sağa oraya girince sola derken sabah oluyor hdfjkffk ibcmom
Alavya Baby_B teşekkürler ben de internetten bakacağım. Küçük dediginiz kanat gibi olandan mı yoksa sosis yastıkların bacak boyu kısa olandan mı acaba
ibcmom Alavya 1 aydır kullanıyorum 23 haftadayım suan keske büyük alsaydım demedim insallah sonra da demem 😂 yengemde de bundan vardı 2 hamileliğini yasadı büyük yastık almadan onun tavsiyesiyle aldım bende
NKDERE Selaaam bende o karpuz dilim yastıktan aldım 21+5 im, çok iyi geldi sağıma da soluma da dönsem destekliyor. Minicik zaten, bir yere kalmaya giderken de at poşete götür. Diğer türlü karnım ağrıyor
Alavya NKDERE doğru tasinabilir olmadı açısından düşünmemiştim hiç. Hamilelikten sonra saklaması daha kolay olur 🙏🏻 teşekkürler ✨
babyandmomy__ NKDERE ben onu bir türlü rahat kullanamadım gece yukarı doğru kayıyor bir bakıyorum göğsüme kadar çıkmış belim boşta 😂
av0kado babyandmomy__ Beequeen Ecemesen Kızlar ben 9. Haftadayım henüz sürekli düz yatarken buluyorum kendimi zararı olur mu bebeğe 😔
NKDERE babyandmomy__ bende de oluyor o 😂 ama diğeri de çok hantal bir de onu koyacak yer aramak istemiyorum üç ay sonra 😂 bunu bebe doğunca onda da kullanırım diye düşündüm, zaten bekçisi çok ben kalkınca kedim hemen geçip yatıyor ortasına 🫣
Zeynoaley Alavya bu tarz şeyler anne olunca kendiliğinden yükleniyor biliyorum ama size şöyle söyleyeyim bebeğiniz size ne yapıp yapmamanız gerektiğini söylüyor aslında yattığınız pozisyonda ağrılarınız oluyorsa değiştirmeniz gerektiğini mesela bir şeyi uzanarak aldığınızda canınız acıyorsa uzanmadan almanız gerektiğini vs evet sırt üstü bebeğe giden kan akışını yavaşlattığı için çok faydalı değil ama bedeninizin dinlenmeye de ihtiyacı var o yüzden bu kadar düşünmeyin aynı bedende yaşamaya çalışıyorsunuz bebeğiniz bunun farkında 🌸 her şey gönlümüzce olsun anne adaylarım
Alavya Zeynoaley haklısınız 🤍 umarım sağlıkla kucagimiza alırız hepimiz o zaman zaten istesek de uyuyamayacağız 😅
Beequeen Yüz üstü uyuyan biriydim ama artık zorlanıyorum genelde sol yanıma dönüp uyuyorum, bacak arama da yastık koyuyorum ama sabah yastık yerde oluyor 😅
Ecemesen Alavya bende 27+3 bende zorlanıyorum sola yatmaya çalısıyorum genelde ama sağa yatınca daha cok rahat ediyorum bazen bacak arama yastık koyuyorum ilerleyen zamanlarda Allah büyük bakalım birde nefes darlığı basladı bende
Alavya Ecemesen bildiğim kadarıyla arada sağa donerek yatmakta da bir zarar yok. Nefes darlığı ne zaman başladı sizlerde. Benim geceleri burnum kuruyor çok fazla ve her gün burnumu sildiğimde kaniyor. Nefes darlığı burun tıkanıklığına mı bağlı peki
babyandmomy__ av0kado daha minicik hiç sorun olmaz 🩷 Ben göbeğim çıkana kadar yüz üstü falan da yatıyordum sürekli zaten bebek büyüdükçe seni uyarır sırt üstü yatınca nefesin daralır mecburen dönmek zorunda kalırsın
Alavya av0kado şuan küçük olduğu için zaten herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum ben de ama gene de ufak ufak alıştırmaya başlasanız kendinizi rahat edersiniz ilerde :)