Merhaba tatlı anneler, umarım herkesin gebeliği çok güzel geçiyordur. Biz gebeliğimin 12. haftasında ikili tarama testi yerine Fetal DNA yaptırdık. Sonucumuz düşük risk olarak geldi. Hatta doktorumuz bundan sonrası için diğer tarama testlerine gerek yok dedi. Rutin kontrollerimiz vs. hepsi haftasıyla uyumlu ve yapılan ölçümler çok iyiydi. Bu arada devlet ve özel takipliyim. (devlet hastanesi evime çok yakın, özel ise arabayla 45 dk. O yüzden bazı durumlar için devlettede başından beri bir doktorum olsun istedim) Devletteki doktorum üçlü tarama testi de yapalım genetik testi için değil de nöral tüp defektine bağla orana bakacağım dedi. Sonuç da 3-4 haftaya çıkar dedi. Çünkü bulunduğum ilçede değil, başka bir şehrin laboratuvarına gönderiliyordu. Tabii ki o süreçte beklerken bizim detaylı ultrason zamanımız da geldi. İyi bir perinatologa giderek 1 saat boyunca bebeğimin detaylı incelemesi yapıldı.(20. Haftada) Burun kemiği, nazal kemik vs hepsi risksiz görünüyordu. Tüm organları vs incelendi ve çok mutlu bir şekilde muayenemizi tamamladık. (🧿) Bugün ise devlette kontrolüm vardı hem de üçlü test çıktı mı diye merak ediyordum. Çünkü e-nabıza düşmemişti. Doktora gittiğimde doktor önce detaylı ultrasonumu, sonra 12. haftada yaptığımız fetal dnayı inceledi. Sonra istediği değerin yani nöral tüpün risksiz olduğunu fakat down sendromu riskinin yüksek çıktığını söyledi. O an sanki öncesinde hiçbir test yaptırmamış gibi her şey bende sıfırlandı ve ağlamaya başladım. Doktor bu sonuca göre amniyosentez önerildiğini fakat benim elimde daha güvenilir testler olduğunu dile getirdi ama bunu da rapora yazmak zorundayım dedi. Beni korkutmadı fakat elimizde de böyle bir sonuç var. Belki çok uzun aktardım ama bu forumdaki dayanışma uzaktan bile olsa bana çok iyi geliyor. Bir yandan içim rahat, bir yandan hiç değil. Ne yapmam lazım?