Deletedmom421 Kızlar 3hafta önce şeker yüklemesi yaptırdım 70gramlık Açlık ve 1. Saat normal. 2. Saat tokluk 153 olması gerekirken 173 cıktı diyet verdi çok uydum denemez hatta buaralar iyice bıraktım prinç patates tatlıda yedim dr gelmeden şekerini ölç dedi sabah ölçtüğümde Açlık tokluk hepsi normal çıktı acaba şeker yüklemesi yanlışmı sonuç verdi ?
YagmurDaskn Deletedmom421 Şeker yüklemesini saçma buluyorum kaç kişinin başına gelmiş böyle şeyler 😂 o kadar çok duydum ki senin anlattıklarını haddi hesabı yok. Ben yaptırmam saçma çünkü. Bissürü arkadaşım var onlar da çaylarına şeker atmazlar tatlı yemezler çok az belki. Ona rağmen şekerleri çok yüksek çıkmış. Ben çayıma şeker de atıyorum tatlı da yiyorum şekerim normal 😂
dml33 Deletedmom421 bnimde yuksek cikti haftaya endokronolojiye gidicem bakalim ins benimde senin gibi sonradan normal cikar
peperutka Deletedmom421 Yediğiniz seylerle de alakali.Agir bir kahvalti yapmadiysaniz normal cikabilir.Bide 1.saati mi ölçtünüz o da cok önemli.2.saatte dusuk cikmasi da normal
Mayasey Deletedmom421 şeker yüklemesi yapılarak ölçülen şeker başka, açlık tokluk şekeri başka bişey. O yüzden şeker testinin yanlış olacağını sanmıyorum.
Deletedmom421 YagmurDaskn normalde bende yaptırma düşüncesinde değildim ama ananemde babaannemde teyzem dayım şeker hastası ve ve bende tatlıyı aşırı seven biriyim. 3haftada birden 4kilo alınca şüphelenip yaptırdım ama o haftada tatlıyı fazla kaçırmıştım yakınlarım doğum günü sözüydü derken yaş pastaları yiyp durdum omu yanılttı aonucu bilemedim
peperutka YagmurDaskn Seker yiyen seker hastasi olacak diye bir kural yok ki.Bende oyle cok tatli tuketmem ayrica zayifim ama sekerim çıktı.Testi neye gore sacma buldugunuzu anlayamadim.Hamilelik hormonlarindan dolayi 24.haftadan itibaren bazi kadinlar da seker ortaya çıkıyor.Bu bilimsel birşey.Yukleme testi yaptirarak onlem almakta bizim elimizde.Aclik tokluk bakilarak gizli seker ogrenilemez mesela.
Deletedmom421 peperutka açlık 82 1.saat 101 2.saat 92 cıktı. Hersabah yaptığım kahvaltıyı yaptım akşamdan pirinç patates tatlı da yedim sabah kahvaltıda peynir zeytin yumurta domates cay helva ekmek yedim herzamnda böyle şeyler yiyorum
YagmurDaskn peperutka Herkeste öyle. Benim kendi kuzenim de girdiği iş yerinde şeker testine baktılar. O hiç şeker kullanmamasına rağmen şeker kullanan arkadaşlarından daha yüksek çıkmış şekeri. Şeker yüklemesini saçma buluyorum kim ne isterse yaptırsın sen istersen yaptır bence saçma ve ben yapmayacağım.
Mayasey YagmurDaskn şeker hastalığı şeker yiyince çıkar demek değildir ki. Arkadaş ta yazmış ama hala anlayamamışsınız. Israrla şeker yedim şekerim çıkmadı, o şeker yemiyo ama şekeri çıktı diyorsunuz. Şeker hastalığı kişinin insülin direnci ile alakalıdır.
TaylansMom YagmurDaskn Tatlım şekerli gıdalar tüketenler şeker hastası olur diye bir doğru orantı yok bilimde😂 Türk kafası işte düz mantık bu şekilde düşünmeden önce bir kaç makale oku istersen doktorların yazdıkları. Genetik yatkınlık diye birşey var ayrıca gebelikte vücudun hormonal dengesi değişiyor sonuçta bir canlı büyüyor bedeninde ne kadar dikkat edersen et yediklerine gebelik şekerin çıkabiliyor
031965 Şeker yüklemesi ölçümüyle evde yaptığın ölçüm bir değil. Evde ölçtüğün dikkat ettiğin sürece zaten normal çıkar
TaylansMom YagmurDaskn Tabi yaptırıp yaptırmamak sana kalmış senin ve bebeğinin sağlığı. Ama burada, araştırmadan bilimsel bir kanıtın olmadan yaptırmanın gereksiz olduğunu söylersen bu şekilde tepkilere maruz kalırsın. Bilim güzel birşey, merak et, oku😊😊😂😂