39+1 de rutin kontrole gitmiştim Nst de herşey yolunda ilerlerken biranda bebeğin kalp atışlarında azalma oldu ve beni acilen servise götürdüler durumu düzelmeye başlasada riske atamayacaklarını ve sezaryene hazırlayacaklarını söylediler ama benim içim çok rahattı.
Sabah 11 de başlayan takipler akşam 6 ya kadar stabil ilerledi derken 15 dk aralıklı sancılarım başladı ama açılmam yoktu o yüzden takibe devam edeceklerini açılma olmazsa sezaryen ihtimalini değerlendirdiler ve bu sürede de aç kalıyordum haliyle normal olursa halim kapmaz düşüncesiyle de hafif bişeyler yedim kaçak göçek🤭açıklık olmadığı için benim normal doğum yapacağımı düşünmediklerinden dolayı pek sık kontrole gelmediler kaderimle başbaşa sıklaşan sancılarımı nst den kontrol ettim 60 lara çıkmaya başladı saat 22.00 dan sonra şiddeti arttı ben bu arada en baştan beri sürekli Abese suresi 20.ayeti okudum arkadaşım benim niyetime suya Meryem ana otu koymuştu sonra biranda açıklık 8 cm olmuş ve beklenen hızlı doğurursun dediler odaya biranda 10 kişi doldu hazırlıklar yapıldı son zamanlar dayanılmaz oldu haliyle 4.ıkınmamda 22.40 da prensesim kucağımdaydı sonsuz şükürler olsun kesi yoktu ama bir kaç yırtılma olmuştu onun için dikiş atıldı doğum yapalı 3 gün oldu dikişler rahatsız ediyor tabi ama buna şükür şimdi bol bol istirahat ediyorum.
Hastane hakkında en olumsuz eleştirim perşembe günü yattım cumartesi taburcu oldum bu sürede odam asla tamizlenmedi sadece çöp aldılar
Doğumhane odalarında sanki hapisteymişsiniz gibi müdahale ediyorlar odadan çıkma içeri gir vs vs
Doktorlar şakacı eğlenceliydi davranış problemi yaşamadım survivor izleyerek doğum yaptım diyebilirim ☺️ ama tabi her doğum candan can koparak oluyor
Hem benimle hem bebekle ilgileri takipleri iyiydi ama hijyen kötü sabun bitiyor peçete bitiyor haber veriyorsun gelen giden yok doğumhaneye eşlerin alınması doğuma hazırlık için pilates topu vs ben yaşamadım açıkçası belki de plansız ve acil olduğu içindir bilemiyorum hatta doğumhane kapısına eşim gelmedi bile güvenlikler çok ters onun dışında bir problem yaşamadık aklıma gelenler bunlar hepinize sağlıklı kolay doğumlar dilerim Rabbim herkesi bir avazda kurtarsın🤗