Bir doğum sürecide benden 🌼2.oğlumuda kucağıma aldım çok şükür🤲🏻37.haftada çatı muayenem yapıldı 4cm açıklık vardı.doktorum bi kanama,su,sancı olursa gel dedi.37+3 te tüm gece hiç uyuyamadm sürekli ter bastı ara ara da sancı girdi.nişanımda gelmişti(sümüksü sarı bir akıntı şeklinde)sabahı bekledim sabaha karşı kalktım 1.oğlumun çantasını hazırladım yanımda yatack diye.Sabah oldu duş aldım çıktık kontrole geldim 5cm açıklık var.bebeğin başı aşağıda dendi yatış verildi.işlemleri yaptık kantahlili,lavman vs derken 14.30da suni sancı başlandı.doğumhane katında kaldım hep 2. Doğum daha hızlı olur diye odamın oldugu kata gitmedim.özelde doğum yaptım bu arada.suni sancımı yürüyerek karşıldım.bide ebelerden ve drlardan çok duydum 4,5cm açıklıkla buraları inletiyorlar diye senin çıtın çıkmıyor dediler.bu arada suni sancıdan öncesinde nst de sancımda çıkmadı.ebeler baktı ki ben sancı hissetmiyotum dozunu arttırdılar baktılar iyi gidiyor suyumu patlattılar.Veeee 2.5 saatte 2.oğlumu kucağıma aldım🤲🏻12.30da suni sancıya başladım 14.30da oğlum kucağımdaydı.minnak 2700 gr 51cm bi oğlum oldu.2.doğum daha hızlı olur derlermiş gerçekten öyle oldu.dr kesi atmadı ama bebek çıkarken hafif yırtık oluşturdu 2 dikişim var.benim rahim içim darmıymış,geridemiymiş neymiş o biraz zorladı.elle müdahale yapıldı o baya ağrı yaptı okadar.doğum anında tabiki çok zorlandım çünkü asıl sancıları o zamn hissettim.ağzım kurudu ama ıkındım yani dr çok iyi ıkınıyorsun dedikçe güç geldi🤭Ve Allah güç verdi doğurdum rahatladım bugün eve taburcu olduk sütüm yok mamayla şırıngayla besliyorum😔sürekli emzirip gelmesini bekliyorum inşallah🤲🏻sorularınızı alabilirim elimden geldigince yanıtlarım müsait oldugumda💙