Aslında hikayemi anlatmıştım ama ihlal nedeniyle kaldırdılar tekrar anlatmak istiyorum.İlk önce hassaslar ve ilk kez doğum yapacaklar okumasın lütfen pozitif bir hikaye değil. Merhabalar.hamileliğimi ilk öğrendiğim zaman doktora gittim hiçbir sorun yok herşey yolunda çok güzel ilerliyor dedi.ikili test üçlü test derken doktor yine güzel bir hamilelik herşey yolunda ama çok da hareket etme dedi.1 değil tam 4 ayrı doktora gitmiştim hepsi çok iyi çok mükemmel diyip beni yolluyordu eve.hep arğılarım,çocuğun aşağıya basması hissi vardı her dediğimde de normal su çok iç geçer dedi doktor.en son 20.haftamda doktora görünüp eve geldim.23.haftada aniden anneme detaylı ultrasona gidelim dedim sonra bir daha giderim sorun olmaz diye düşündüm iyikide gitmişim.detaylı ultrason doktoru açılmam olduğunu hemen hastaneye gitmem gerektiğini söyledi.1 gün sonra hastaneye gittim ve normal ultrasona girdim apar topar beni hastaneye yatırdılar 2-3 ay yatmam gerektiğini bebeğin her an gele bileceğini hatta tuvaletde bile düşer o kadar riskli dediler ağladım sızladım ben yatamam hastanede diye.Doktorum serklaj önerdi istersen yapalım dedi bende balıklama atladım olur yapalım diye bilmiyorum ki 24 haftada serklaj çok riskli kimse de beni bilgilendirmedi.çok şükür ki başarılı bir serklajdan sonra zar zor eve geldim ful yatarak geçirdim hamileliğimi ağrım sızım her an birşey olacak korkusu(aklıma o günler geldikçe delirecek gibi oluyorum) çok zor çok riskli bir hamilelik yaşadım bu kadar korkma sebebim yaşadığım bölgede iyi hastane olmaması aynısı hekimlerin olmasıydı.neyse ki zar zor 33+6 ya kadar geldim.aniden suyum geldi gece 2 buçukta apar topar hastaneye gittik sezeryanla alın diye bağırdım ama sezeryene almadılar beni.Serklaj dikişlerimi doktor bağırta bağırta aldı ve dikişin birini alamadı hala içeride.sonra açıklığıma bakmaya başladı ama canımı fazlasıyla yakıyordu. açılması az ben uyumaya gidiyorum dedi ebeye ve gitti saat 6 ya kadar geberdim acıdan nefesim kesildi resmen 3 saat sonra ebe açıklığın çok az ıkınma dedi 3-4 defa anca tuttum kendimi.bağırdım sonra tutamıyorum kendimi ebe de o zaman mecburen ıkın dedi doktoru aradılar kadın uyuyormuş gelmesi yarım saat sürdü zaten o gelene kadar zar zor doğum masasına çıkardılar kadın içeriye girip oturdu ve benim doğurmam aynı anda oldu. içten dışa doğru çok feci şekilde yırtılmam oldu üstelik prematüre 2 kilo olan bir bebekti düşünün.5-6 defa sonda takıp çıkardılar içine pense mi ne uzun makas şeklinde sayısız kez gazlı bezi ucuna takıp içime sokup çıkardılar en son zurnanın zırt dediği yer dikiş işlemi geldi bağırdım uyuşturun diye ama asla kimse oralı olmadı beni uyuşturmadan tam 24 kez diktiler ama normal dikişte değil sanki elbise dikiyormuş gibi dikti iğneyi batıryor sonra ipi çekiştiriyor canlı canlı dikiliyordum,bağırtım tüm doğumhanede yankılandı en son karnıma bastılar buz koyup gittiler 2 saat ölü gibi yattım orda buz gibi donuyorum karnımda buz ağrıdan geberiyorum neyse işte doğumun üzerinden 45 gün geçti şuan biraz daha iyim ama Allah o acıyı düşmanıma bile yaşatmasın o kadar zordu bebeğimi o an düşünemeyecek kadar zor. Doğumdan sonra kendi doktoruma gittim olanları anlattım çok şaşırdı inanamıyorum dedi sana katiyen normal doğum olmazdı nasıl göze almışlar dedi özellikle dosya hazırlamıştı bana aniden doğum başlarsa sezeryanla alsınlar diye bebeğin kurtulmuş sen kurtulmuşsun mucize dedi.Not:yurt dışında yaşıyorum bu hastane ve bu doktorlar Türkiyede değil şikayet etsemde bir yolunu bulup sıyrıldılar Allah hep iyi insanları karşımıza çıkarsın