biranne1_ anlıyorum sizi bide hamilesiniz hepimiz gibi hasassiniz böyle seylerden kırmaya kırılmaya gerek yok halk eğitim tam sigorta yatırıyor ben izmir’deyken yani batıda ilçede okulda yaz okulları oluyor en büyük merkezi ilçe ve diğer büyük ilcelerde yazın kadrolular çalışmak istemiyor o yüzden ücretli alınıyor Diyarbakır dayim eşim işi gereği sizde dogudasiniz buyuk ihtimal sizde bilirisniz doğuda okullarda yaz okulu küçük beldede olmuyor bizim burda bağlarda aciliyir mesela en büyük merkezi ilçe ama diğer büyük ilcelerde de açıldı geçen sene bide burda halk eğitim de çocukların okumasina yönelik yapıyor ve tam yatıyor sigorta ucretlide gibi değil kütüphaner onlara gozetmende öğretmen çoğunlukla alınıyor bilginiz olsun benim bir oğlum dhaa olduğu için ben kutuohane ve halk eğitim ders vermek için ogremrneligine basvurmadim size önerim en fazla sınıf öğretmeerinin okul öncesi öğretmenliği yapabilme sertifikası var okula giderken onu alın bence birde usta öğreticilik alın yaza kadar halk eğitim de okuma yazma öğretirsiniz buyuk insanlara size ekstra olur