Öncelikle her doğum kişiye özel diye başlayıp tüm bu süreçte olan, isteyen ve bekleyenlere doğum hikayemle merhaba demek istiyorum, inşallah sizlere de nasip olur…❤️
13.01.2025 39+6 da hala hiçbir belirti vs olmadan çatı muayenesi olmak için doktoruma gittim 19.00 da muayene oldum ve açıklığım vs olmadığını muayene sonrası ağrım veya hafif kanamam olabileceğini 15.01.2025 yatış yapmamız suni sancıyla yada sezeryanla süreci bitirmemiz gerektiğini söyledi. Hastaneden o şekilde ayrıldık ve 2 saat sonra benim adet ağrısına benzer ağrılarım başladı ki bekliyordum da zaten sakince karşıladım durumu sabahına hafif kahverengi bir akıntım oldu ama ağrılar git gide sıklaşmaya başlıyordu doktorum nöbet ertesi olduğu için dayanabilirsen dayan sabah hastanede olacağım demişti ağrı beni gece 01.00 a kadar durdurdu sadece ,eşimle hemen hastaneye geçtik birşey olacak hissediyordum ilk doğum olduğu için süreç hakkında hiçbir tecrübem yoktu , hastanede açıklık muayenesi yapıldığında 4 cm açıklık olduğunu söylediler hiç beklemesem de bir o kadar da hazır olmak zorundaydım , 1.30 gibi yatışım yapılıp nst bağlandı ağrılar 3 dk bire düştü ve nöbetçi olan doktor kontrol etmek istedi ve açıklık yarım saat sonra 7 cm olmuştu artık kasılmaları karşılamak beni iyice zorlamaya başlamıştı belime kopacak gibi ağrılar giriyordu yapılan masaj pilates topu vs hiçbiri işe yaramıyordu doktorum o an suyumu patlattı ağrılar (adet ağrısı hiç çekmeyen bir insan olarak konuşuyorum) pik noktasına ulaştı benim için , benden sorumlu ebem artık açıklığın tam olduğunu bu saatten sonra sadece kasılma geldikçe ıkınmam gerektiğini süreci bu şekilde yönetirsek doğumhanede daha hızlı işimiz biter dedi ve her kasılmada artık sadece ıkınıyordum astım hastası olmama rağmen ve 2 sene önce bel fıtığından ameliyat olduğum halde süreci çok güzel yönettim 5.23 de doğumhaneye geçtim çatala bile çıkacak halim kalmamıştı ama yapmak zorundaydım 15.01.2025 05:27 de oğlum kucağımdaydı…❤️
Çok zor ama bir o kadar da değer be dediğim bir süreçti , normal doğumdan korkan annelere sadece kendinize güvenin demek isterim 7 ay boyunca sezeryan istiyorum diyen ben 4 saat içinde normal doğum yaptım, Rabbim hepinize kolaylıklar versin evlatlarınıza sağ sağlim kavuşmanız duasıyla ❤️