Nisbaral
Emzirme sütyeni iki tane olsa iyi olur. Hemen sütünüz gelmeyebilir ama gelip akma da yapabilir bende sütüm hemen gelmişti. Ben fotoğraftaki ürünü aldım penye kumaş. Sıkmasın diye normalde benim göğüslerim küçüktür ama süt tam dolulukta olunca normal bedeniniz sıkar. Son zaman ödem de çok oluyor üst beden genel olarak dar olabilir. Ben de şuanki ölçülerime göre aşağıdaki hesaplamaya bakarak aldım.
https://hizliresim.com/rhpolex
Göğüs altı çevrenizi mezura ile ölçün. Bu ölçümü, sütyen bandınızın durduğu yerden yapın. Mezurayı çok sıkmadan ama gevşek de bırakmadan, vücudunuza tam oturacak şekilde tutun.Elde ettiğiniz sayıya bakın ve aşağıdaki tabloya göre bant ölçünüzü belirleyin:
63-67 cm: 65 beden
68-72 cm: 70 beden
73-77 cm: 75 beden
78-82 cm: 80 beden
83-87 cm: 85 beden
88-92 cm: 90 beden
Göğüs çevrenizi mezura ile ölçün. Bu ölçümü yaparken mezurayı göğüslerinizin en dolgun kısmından, yani meme uçlarınızın üzerinden geçecek şekilde tutun.
Göğüs çevresi ölçünüzden göğüs altı çevresi ölçünüzü çıkarın. Örneğin, göğüs çevresi ölçünüz 90 cm, göğüs altı çevresi ölçünüz 75 cm ise, aradaki fark 15 cm olacaktır.
A cup, genellikle 10-12 cm farkı olan küçük göğüsler için uygundur. B cup, orta büyüklükte göğüslere sahiptir ve bu fark 12-14 cm arasındadır. C cup, 14-16 cm farkı olan dolgun ve belirgin göğüsler için idealdir. D cup, 16-18 cm farkı olan büyük göğüslere sahip kadınlar için ek destek sağlar.