Kızlar bi kaç önerim olacak emzirmeyle ilgili. Doğum yapmadan 1-2 hafta önce göğüslerinizi mutlaka zeytinyağı, susam yağı, kakao yağı gibi yağlarla nemlendirin. Mutlaka göğüs kalkanı ve göğüs ucu bakım kremi alın. Her emzirme öncesi mutlaka sütünüzden biraz sıkıp göğüs ucunuzu nemlendirin. Göğsünüz yara olursa silikon uç mutlaka kullanın ama meme reddi olmamasına dikkat edin. Yani sürekli o silikon ucu kullanmayın ki bebeğiniz memenizi unutmasın ona alışmasın. Yara için ‘garmastan pomat’ kesinlikle bu kremi öneriyorum çok hızlı bi şekilde iyileştiriyor. Ben ağlayarak emzirdiğimi bilirim. Tabş bu tarz kremleri emzirmeden önce muhakkak yıkamak gerekiyor. Emzirirkende yukarıda saydığım yağlarla nemlendirin göğüs ucunuzu sürekli yıkamak zorunda kalmazsınız ama emzirmeden önce silin tabi. Bide ayva çekirdeği yağı da yapıp sürebilirsiniz internette tarifleri var. Sorularınız varsa alabilirim ☺️ + masit için kesinnlikle ters emzirmek işe yarıyor ondan da çok çektim. Ters emzirmek ve lahana yaprağı işime yaramıştı bide mastit olmamak için bool bool su için düzenli emzirmeye çalışın ve canınızın çektiği her şeyi yiyin memenizinde canı çekiyormuş ondan da olabilirmiş 😢🫠💕