minnakpandam2025 Ndaaa41 limonlu su , maden suyu , ve kabaklı yemekler şekeri çok güzel düşürüyor dengeliyor ama limonlu su çok fazla içme bi anda tansiyonunda düşer Allah korusun 🙏
Ndaaa41 minnakpandam2025 yok çok değil bi aç karnına bide. Akşam yemekten önce içiyorum okadar çok mu. Ki acaba
minnakpandam2025 Mercan0652 bende geceleri böyle yapıyordum onun dışında diyete uyuyordum 36.haftaya girmek üzereyim bi sorun olmadı çok şükür 🙏 doktoruma da bunu söyledim geceleri dayanamıyorum diye bişey demedi , bebeğim de çok hafif kilolu ama fazla değil sağlığı yerinde çok şükür 🙏
Mercan0652 minnakpandam2025 ayy çok şükür canım inşallah sağlıkla alırız kucağımıza. Benim bebisin de kilo normal yani ne ilerde ne geride doktor zaten şeker yüklemesine kadar anlamadi bende şeker olduğunu ki ben de şaşırdım zayifim da yani. O ara çok bal tüketmiştim sanırım ondan oldu yafffj🥲
minnakpandam2025 Mercan0652 noluyosa 6.aydan sonra oluyo zaten çok şeker yiyesimiz geliyo 😂 ben bi oturuşta yarım yaş pasta yediğim hafta bi gün öncesinden 6 dilim kek yediğim günün sabahı şeker yüklemesi yaptırdım ve haliyle yüksek çıktı 😂 şimdi artık son haftalardayım küçük küçük kek çikolata felan yiyorum doktora söylemedim tabi ama çok aşırı yüksek çıkmıyor 3 dilim ekler yediğimde ( çay ceviz beraberinde) 1 saat sonra 140 çıkmıştı ama pilav yediğimde 175 çıkmıştı mesela o yüzden pilavı asla yemiyorum. Bide dediğim gibi son haftalarımdayım bu saatten sonra doğum olsa da risk yok denecek kadar az o yüzden rahatladım bir tık 🥰 sabredin sizde bir max iki ay sabretmeniz gerekecek inşallah sağ Salim gelecek bebeklerimiz
Mercan0652 minnakpandam2025 Aynen ya şuana kadar yediklerime sayayim diye kendimi teselli ediyorum bende artık 😅 tatli hiç denemedim şekerden sonra belki az yeyince bende de yüksek çıkmaz. Ama hamur işi yediğimde fırlıyor benim. Geçen pizza yedim fırladı doktora diyemedim çünkü un yasak dedi özellikle 🤭 Dengelemek az yemek lazım . Bulgur pilavı yiyorum ben arada ama 3 kaşık falan yanında tavuk zaten. Sirkeli salata limon suyu yürüyüş derken dengeliyorum 😅 2 ay sabretcez bakalım aynen ☺️
minnakpandam2025 Mercan0652 şeker veya hamur işini fazla kaçırırsan hemen maden suyu ya da yoğurt ye bende hemen dengeliyordu şekeri yürüyüşte çok önemli ben her gün en az yarım saat yürüyorum mesela yemeği yedin hemen yatarsan o zamanda yüksek çıkabiliyor şeker yemek yedikten sonra evde biraz hareket halinde olursan dengeleniyor hemen , en önemlisi sakın stres yapma ben hiç bişey yemediğim halde üzüntüden ağladığım bir günde şekerimi ölçtüğümde 185 çıkmıştı
Mercan0652 Simdi tokluk ölçtüm 1 saat sonra 3 kaşık bulgur pilavı, 3 köfte büyüklüğünde göğüs tavuk, salata ve yoğurt, ekmek yememiştim. Öncesinde limonlu su içtim tokluk 97 çıktı iyi ya böyle devam😁
Ndaaa41 Mercan0652 evet çok iyi çıkmış. Akşam yemeğinden önce 71 çıktı açlığım sonrasında Bende bol limonlu sirkeli salata. Bide yarım uskumru yedim yarım dilim ekmekle 1 saat sonra tokluk. 72 çıktı aç karnına limonlu su içmiştim ama 🥹
Mercan0652 minnakpandam2025 ben her gün kefir içerim gece de galetayla yoğurt yiyorum. Akşam yemeğinde de yoğurt. Öğlen sebze falan.Yeyip yatmam hiç ya akşam yemekten sonra yürüyorum evde hareket ediyorum hemen oturmamaya çalışıyorum. Pizzayla o gün ayran içmiştim aslında ama fayda etmemiş çok bide baya kalındı hamuru ondan oldu galiba 😅 neyse artık pizza istersem tam buğday ekmeğine domates sosu sürüp üstüne zeytin peynir idare etcem fırına verip😅
minnakpandam2025 Ndaaa41 tansiyonun düşmüyorsa çok değildir benim tansiyonumun normali düşük olduğu için ben içemiyorum limonlu su vs 😂
Mercan0652 Ndaaa41 bende ac karnina limonlu su içtim ama hafif sıktım bu sefer de tansiyon çıkmasın başıma da😅
Busetacir Ecem46 bana dahiliye doktorum gebelerde metabolizma farklı işlediği için 1. Saat tokluğa bakıyoruz, normal insanlarda daha yavaş kana karıştığı için 2.saate bakıyoruz dedi
Busetacir Ecem46 sen yine de dahiliye uzmanına danış çünkü gebelikte ikinci saat tokluğunda düşüş oluyır zaten genelde. Önemli olan onun ne söylediği. Uzmanına sorun yani diğerlerinin alanı değil ki bana tüm doktorlar 1. Saat dedi gebeler için. Sizin iyiliğiniz için diyorum sormanızda fayda var yanlışlık olmasın