Hamileliğim sürecinde alışveriş konusunda eski bir Ebebek çalışanı oladak bilgilerim dahilince burda öneride bulundum ve kendimde çoğu ürünü temin ettim.Şimdi 2 aylık annelik deneyimi ile gerekli gereksiz gördüklerimi paylaşmak istedim belki birilerinin işine yarar
Bebek Arabası
Bu konuda bu zamana kadar önerdiğim tüm modellerin hala arkasındayım sadece benim için çift yönlü olması bir kriter değildi ve tek yön bi araba tercih ettim.
Keşke çift yön bir model alsaydım
Ana Kucağı
Ben Nuna Leaf almıştım indirimden ve bebeğim onu pek sevmedi
Kajju markasının klasik bir modelini Komşumdan ödünç aldım ve bebiş mutlu ama ana kucağı bence gerçek bir ihtiyaç
şimdi ki aklım olsa Babybjörn muadili bebeğin kendi hareketi ile sallanan bi model tercih ederdim çok paralar vermeye gerek yok
Korbell çöp kovası
Bence kıyın paraya gerçekten hayat kurtaran bir ürün o olmasa ne yapardım bilmiyorum kesinlikle büyük bi kolaylık
Göğüs Pompası
Ah kanayan yaram almadım doğumdan önce almadım.Sütüm geç geldi bebeğim erken doğdu meme reddi oldu derkenn en gerekli şey oldu benim için ilk etapta manuel bir pompa aldım
Babyplus marka bir manuel pompa için gayet iş görür ama can dayanmaz
Sonra Lansinoh marka tekli elektirkli model aldım parasını son kuruşuna kadar hak ediyo ama sürekli kablolara bağlı olmak çok büyük bir zaman kaybı
En son bebebao markanın express modelini aldım Allah’ım bu naı bir konfor en başta yapmam gerekeni en son yaptım
Eğer meme reddi yaşarsanız veya süt arttırma amaçlı power pomping yapacaksanız mutlaka bir elektrikli model alın imkanınız varsa saydıklarımız hepsini alın insannın kafası rahat ediyo
Emzik-Biberon
Emzik işi tamamen bebeğin keyfine kalmış bir olaymış bir kere daha ikna oldum
Avent,Chicco,Nuk,Wee tüm markaları denedik kızım en son Bibs in kauçuk kiraz uçlu emziğin tuttu ve emzik kullanımı AAP tarafından öneriliyo bunu araştırabilirsiniz o yüzden bence kullanılmalı
Biberon
Burda aylarca aventi gömdüm, pişmanım
Lansinoh marka tercih ettim ilk çok hızlı bir akışı var meme reddini yenmeyi zorlaştırıyor çok fazla gidiyo bebek yoruluyo bunun sonucunda önümde 3 seçenek vardı
Avent
Como Tomo
Madela Calma
**madela Calma bu işin piri ama çok pahalı gerek var mı tartışılır
Como Tomo seveni çok sevmeyeni de çok olabilirdi
Avent ah üzümlü kekim seni kötülediğim her gün için pişamanım Aventin biberonuna geçtikten sonra meme redini bi tık daha aştık bebek çekmedikce gerçekten gelmiyo alın aldırın **
Bebek Bakım
Katlanır küvet seti gayet güvenli ve yer kaplamıyo doğru bir tercihti
Mustela marka şampuan losyon evet alınabilir ama Sebamed in içeriği daha temizmiş araştırmaarım sonucu onu gördüm ve elimdeki mustela ürünleri bitimce Sebamed alıcam
Elektrikli tırnak törpüsü
Ben beğenmediim zaten minicik tırnaklar çok hassas kırıyo direkt ben normal bebek tırnak makasıyla devam
Keçe organizer kesinlikle büyük bir ihtiyaç
Ben dışarıda değilsem ıslak mendil kullanmıyorum ama babyme nn pamukları da çok pahalanmış farklı bir marka buldum Hepsiburada da denemek için aldım ve harika çıktı 3 te biri fiyatı ondan devam
Bez ben risk almak istemediğim için Prima premiumcare kullanıyorum ama farklı bir marka alcak olsam Molfix pureandsoft yada yine Molfix premium çıkmış onu denedim
Prima alcak olanlar için İstanbul Sultanbeyli Atlaspark AVM Tansaş e bebek in yarı fiyatı orda bilginiz olsun muhtemleen diğer bezlerde daha uygundur hiç bakmadım ama
Pişik kremi sudocrem almıştım ilk başta ama Bepanthol daha iyi geldi bize buda cilt tipine göre değişiyor bence
Deterjan ben fakir in bitkisel bebek deterjanını kullanıyorum memnunum temiz yıkıyo parfüm yok alınır
Oda termometresi,burun aspiratörü,serum fizyolojik,buhar makinası(özellikle kış bebeleri için)
Bunlarında istek değil ihtiyaç olduğunu kesinlikle söylemeliyim
Kıyafet Konusu
Beni bu noktada çok yanlış yönlendirdiler ve çok az almıştım.
Bütçenizi yettiği kadar alın çok demeyin
Bebeğim 35+6 da 2.5 kg 49 cm doğdu yenidoğan kıyafetleri 40 gün giydik ve bu 40 gün kesinlikle 3 5 parçayla geçmiyo
Şimdide 1-3 ay alabildiğim kadar aldım yıka kurut bunların hepsi bir zaman ve bebekle bu zaman çok zor ki kurutma makinam olduğu halde
Park beşik ve reflü yatağı
Tenedyoldan klasik bi reflü yatağı aldım 2 aydır hala kullanıyoruz ve uyurken çok rahat ediyorum reflüsü olsun olmasın
Park beşikte Elele donna modelini aldım ama çok büyük yani mardre modeli daha iyi olurmuş
Yerim olduğu halde çok yer kaplıyo
Kanguru Sling
Sling kullanıyorum şuan yine trendyolden kubbe markasının slingini aldım gayet okey
Kanguru konusunda da hala arayıştayım ama bi model üzerinde duruyorum şuan solobaby ydı sanırım yine bakar teyit ederim
Genel olarak bu şekilde :)
Bunlar hariç yine sorularınız olursa hem deneyimlerime dayanarak hem de eski iş bilgilerime dayanarak yine yardımcı olmaya çalışırım ☺️