Merhaba 21. Haftada detaylı ultrason yaptırdım organlarında herhangi bir eksiklik çıkmadı herşey gayet yolundaydı, 33. Haftada doktorumu değiştirmek zorunda kaldım ve detaylı olarak incelemek istediğini söyledi baktığında bebeğinizin sol böbreği yok dedi detaylı ultrasonda bi sorun olmadığını anlattım kendisine var olan bi organ sonradan kaybolur mu diye gelişmemiş olabilir veya doktor yansıma görmüştür dedi perinatolojiye yönlendirdi 2 perinatoloji doktoruna muayene oldum ilk muayene eden doktor ilginç bir şekilde sol böbrek yok ama damarı var kan akışı var damarı olan bi organa yok diyemeyiz dedi diğer perinatoloji doktoru direk sol böbreğin olmadığını söyledi. Ama yine de haftası büyük olduğu için Organ taramasının zor olduğunun doğunca anlaşılacağını söyledi. Bu durumu yaşayan var mı aranızda ?

Merhabalar, konuyla ilgili hiç bir bilgim yok fakat dikkatimi çektiği için biraz araştırdım. Öncelikli duam inşallah yanılma vardır doğumdan sonra sorun olmadığı ortaya çıkar. Diğer konu araştırdığım kadarıyla tek böbrekle doğup yaşamını sorunsuz bir şekilde devam ettiren çok insan var. Sadece böbrek fonksiyonlarının yakından takip edilmesi gerekir belki senede 1 defa gibi aralıklarla böbrek fonksiyonları için kontrol olması gerekir. Bu süreçte bebeğinizin sağlığı için moralinizi yüksek tutun. Detaylı ultrasonda görünen böbreğin şu an görünmemesi yanılma gibi geldi bana. İnşallah doğumdan sonra yanılmışız derler. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏🏻🩷

En yakın arkadaşım tek böbrekli. Sadece çok tuzlu beslenmiyor, belirli ilaçları vs kullanamıyor. Hatta gebelik düşünüyor doktor hiçbir sıkıntı olmaz demiş. İnşallah doktorlar yanılmıştır ama tek bönrekli olsa bile allahım izniyle hiçbir şey olmaz 💖💖💖 sağlıkla huzurla zamanında gelsin inşallah

Larraa
        Merhaba ilginiz için araştırdığınız için çok teşekkür ederim ☺️ 💝

Elifyildizdemirrr benimde böbregim tıp da at nalı olarak geçiyo bunu bi araştırın herhangi bir sorunım yok Allaha şükür sadece tuza dikkt etmem ve bol su içmem gerekiyo. İnş bebişinz saglıklı olur

Elifyildizdemirrr bol su tüketmedgm zamanlar da ve ilaç kullanımım fazla olan aylarda evet

Elifyildizdemirrr Canım bende tek böbrekliyim aynı bebeğin gibi kan akışı var ama çok küçük var diyemeyiz dendi. 32 yaşındayım hiç böbrekle ilgili bişey yaşamadım çok şükür. Sadece şu an 34 haftalık gebeyim tek böbreğimde genişleme varmış benim ve takip ediliyorum oda gebelikten dolayı olmuş hiç canını sıkma