Gerçekten hayatım boyunca yaşadığım en kötü hastane Tecrübesiydi, Ekstra Dikkat ederek gitmek İstediğim bir hastaneydi. Medistanbul hastanesiiydi bu 25 gün önce orada doğum yaptım sekiz haftadan beri oradaki başhekim takipliydim, 33 haftalık bir erken doğum ve Doğumdan 2.5 ay sonra solunum yolu enfeksiyonundan Vefat etmiş bı bebegım var. O yüzden ekstra özen gösterdim hem erken doğurmamak için hem de doğumdan sonraki süreçte bebeğimin takibini daha dikkatli yapmak için, Başından kötü tecrübe geçmiş hatta ilk hamileliği onun anneler anlar ki Bu süreç çok önemli ve Dikkat ettiğimiz hassas olduğumuz bir süreç. Sekizinci haftada hastaneye başladım doktorla aşırı derecede vakit geçirme şansım olmadı çünkü bir kontrol sonrası kanamam oldu ve hastaneye yatırıldım Sonra serklaj oldum İlk üç ay olumlu baktığım bir süreçti. Ben tek doktor odaklı geçtiğim için diğer doktorlara bakmadım bile üç haftada bir kan verdiğim için maddi olarak bizi yordugu için 70.000 TL’ye doğum paketi aldık. Doğum paketi aldıktan sonra doktor mesajlarima cevap vermemeye muayeneleri 5 dakikaya düşürmeye bebeği üstünkörü kontrol etmeye ve her soruda beni azarlamaya başladı, Haliyle korktuğum bir süreç olduğu için ekstra panik halindeydim ve doktora soru soruyordum sürekli alaycı tavırla üstün zeka soruların var mı gibisinden karşılık verirdi hep, Sonradan öğrendim ki hastanede tek doktor var ve ne acilde ne normal muayenede başhekim dışında herhangi bir kadın doğum doktoru yok. Doğum paketini iptal edemedik halıyle mecburen doktorda devam etmek zorunda kaldık, Doktor her kontrolde bebegimi hep yanlış ölçüyordu ben hep sorguladığımda ise gereksiz panik yaptığımı söylüyordu 37 haftama geldiğimizde benden nişan geldi ve doktorum aynı hafta beni doğuma aldı asıl doğuma alma sebebim nişan ve serklaj degılmıs Bebeğim de üç haftalık bir gelişim geriliği varmış ve doktor bize bunu söylememiş doğumdan sonra öğrendik Doğum yapacağım günü NST’ye girdiğimde bebeğimin kalp atışları yoktu yani Allah takdiriilahi çok şükür ki bebeğim yanımda. Doğumdan bir gün sonra 39° ateşim olmaya başladı doktor sürekli süt ateşi dedi Oysaki dikişleri de hem açılma hem apse varmış. Bir hafta boyunca bilmediğimden sürekli evde ateşle üşüme ile vakit geçirdim doktor kontrolüne gittiğimde doktorum dikişlerimde enfeksiyon kaptı benden kaynaklı olduğunu ve dikkat etmem gerektiğini söyledi. Aradan üç gün geçti birden birdenbire benim dikişlerim kanamaya başladı doktoruma mesaj attığımda yarın sabah kontrole gel dedı, oysakı hiç durmayan kanamam ve karnımın tamamen kırmızılasması bızı aşırı korkuttu. Doktorumu tekrardan aradığımda acilde kadın doğum olmadığını başka bir acile gitmem gerektiğini söyledi ben de yakın bir hastaneye acile gittim, Oradaki doktor sağ olsun apse yaptığını iki 3 saat içerisinde kana karışacağını eğer ki hemen tedaviye başlamazsa günlerce hastanelerde kalacağımı söyledi, Hemen enjektörle çekti damardan tedaviye başladı bir hafta boyunca oraya gitgel yaparak damardan tedavi aldım Acildeki doktor çok kızdı apse görüldüğü anda damardan tedaviye başlanması gerekiyormuş neden ihmal edilmişim böylelikle kötü bir tecrübem oldu doktordan tamamen sogudum daha da gitmedim zaten sonrasında mesajlarima falan da cevap vermemeye başladı Yaklaşık 20 günde ancak toparlayabildim oysaki gerçekten sezeryan bana göre hafif bir ameliyattı hiçbir şekilde ağrı kesici almadan Toparlamıştım eve gelip çamaşır asmıştım ve gerçekten çok kolaydı benim için ama ne yazıkki doktorum sayesinde günlerce ağlayarak yerlerde süründüm.
O hastanedeki çocuk doktoruna gelirsek ertesi gün çocuğumu kontrol için odaya geldi sigara içmişti ve elini yıkamadan gelip bebeğin emme refleksi kontrol etmek için çıplak elini çocuğumun ağzına soktu, Oysaki sigara konusunda eşim de ben de çok hassas davranıyoruz Ben sigarayı bıraktım eşim asla evde içmiyor ve bebeğimizi hiç kucağına almıyor dışarıdan gelip duş alıyor dişini fırçalıyor bebeğimizin elini ayağına o şekilde dokunuyor Ama çocuk doktoru gelip sigaralı bir şekilde çocuğuma yaklaştı eline ağzına soktu. 5. Gün kontrole gittiğimizde doktora bebeğimin yüzünü sarardığını Bebegimi besleyemediğini söyledim doktor çocuğumun yüzüne bakıp sarılık değerinin çok yüksek olduğunu düşünmüyorum 2-3 gün sonra gel ben bir daha yüzüne bakar anlarım dedi Muayenede sadece bebeğimin kilosuna bakmaktı Onu da asistani yaptı doktor sadece Geçmişi unutup abartmamam gerektiğini anlatıp durdu ve sürekli eşimi övdü sağ olsun iyi bir baba diye kadın iyice beni rahatsız etti Ve sürekli bebeği emzirmem gerektiğini Emzirirmediğim zaman sütünün gelmesinin bir anlamı olmadığını söylüyordu. Akşamı başka hastaneye acillik olduk O hastanede acil doktoru da yoktu nasıl bir hastane ise, Gittiğimiz hastanede bebegimle gerçekten çok ilgilendiler bebeğimin en refleksi hiç yokmuş bebeğimin hastaneden taburcu olmaması gerekiyormuş 4-5?gün Emre refleksi geliştirmek için küveze alınması gerekiyormuş ama alınmadigi için bu şekilde sıkıntı yaşadık orada iyi bir tedavi ile bebeğimin sıkıntıları giderildi Ve gerçekten geçmişte yaşadığımız sorunu doktora anlattığımız için 4-5 farklı doktor Gelip bebegimle ilgilendi kendi elleriyle beslediler, Bebeğimin altına kadar gözümün önünde hemşireler aldı bizi ayırmadılar benim yanımda bebeğimin tedavisi oldu. Hemşireler bebegimi kontrolü her götürsünde bebeğimizi sarıp sarmalayıp sırf hastalıktan bebeğimizi kaybettiğimiz için mikrop kapmaması adına bebeğimin yüzünü kapatarak götürdüler hastane içerisinde, Doktoru bulunduğum odadan rahatsız olduğumu soyledigim an doktor geldi kendi yerimizi değiştirdi gerçekten Allah razı olsun onlar sayesinde bebeğim yanımda şu an. Sezeryandan korkmayın gerçekten hiç ağrım olmadı ama sonrasında enfeksiyon kaptığım için perişan oldum yani ameliyat korkulacak bir şey değil sadece size tek tavsiyem hastaneyi ve doktoru çok iyi seçin. Çok iyiyken bir doktor ihmali yüzünden iyileşme çok geç oldu, Doktoruma bir hafta önce mesaj atmıştım göğsümde bir şey çıktı hocam bu mastit mi diye Bana ateşin yoksa Sorun yok sen onu ilk hafta yaşadın zaten dedi. Şu an mastitle uğraşıyorum göğsüm apse kapmış mosmor ağlaya ağlaya süt sağdım Doğum yapalı yarın 26 gün olacak ve ben hala yarım insan gibiyim o yüzden lütfen çok dikkat edin😞
Doğum paketinde kuaför hizmeti Çeşitli doktor muayeneleri Hastane odası süsleme lohusa şerbeti vs vardı biz sadece doğum yaptık hastanede ve paramız için direndiğimizde vermediler kesinlikle haram zıkkım olsun inşallah buna sebep olanlara İlk bebegimi kucağıma alamadan kuveze vermiştim Ve hevesim vardı o da süslemek için ama maalesef bütün heveslerim hayal oldu hemşirelerle yaşadığımız tecrübeleri anlatmiyorum sırf bebegimi uyandırmak için sağa yanağım mosmor olmuştu çocuğumu cimciklemekten mosmor olmuş, Diğer hemşire hastaydı ve ona maske takması gerektiğini bebeğimin bir günlük olduğunu söyledim bir bebeğimin vefat ettiğini söyledim. O da bana gripten bir şey olmaz olursa olur diye ters cevap verdi biz eşimle tartışmaya girdik orada hemşire ile gerçekten hayatımın en iğrenç tecrübesiiydi