Herkese merhaba, bana da nasip oldu buraya yazmak.. 13 ocakta 39 hafta planlı sezaryenle kızımı kucağıma aldım. Anestezi teknikeriyim ve bu yüzden tabiki de spinal anestezi ile doğum yaptım. Sabah yatış işlemlerimden sonra dosyam hazırlandı, serumum takıldı ve saatim gelince ameliyathaneye geçtik, ne kadar hakim olsam da konuya insanın kendisinin olması başka oluyor bir gerginlik vardı tabiki 🥹 spinalim hemen yapıldı ve gerçekten sinek ısırığı kadar acıdı, hemen sıcaklık ve akabinde uyuştum zaten. 3 dakika içinde bebeğim doğdu 🥹 sesini duymak gerçekten dünyalara bedel. biz kordon dokusunu ve kanını saklatmaya karar vermiştik ve o işlemler yapıldı kanını ve dokuyu aldık. biraz mide bulantısı oluyor ama kısa süreli hemen müdahale ettiler. çıktıktan sonra odamızda kanama kontrolü yapıldı bastırdıklarında evet ağrı oluyor ama dayanışmayacak kadar değil. benim sızıntı şeklinde kanamam vardı ve 5-6 kez bastırılıp bakıldı ona rağmen dayanabildim sonrasında zaten dikloron ağrı kesici yaptılar sezaryende birebir ve baya hafifledi ağrım. bebeğim hemen emmeye başladı bol bol emzirdim her arandığında, 3 saat memede durdu neredeyse ve bugün dolu dolu sütüm geliyor sezaryende inmeyebilir demişlerdi ama hemen geldi benim. inanın, gelecektir 🌿 ben ameliyat sonrasına bir hemşire kadar hakim değildim tabiki ama gazımı çıkarmam gerektiğini biliyordum yatakta yatarken gazım çıktı ve yürümeye başladığımda bol bol yürüdüm. ilk kalkış evet biraz ağrılı ama birkaç adımda geçiyor yavaş yavaş yürüyünce açılıyorsınuz bugün 2. günüm bağdaş kurarak oturuyorum 🥹
Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin. 🌿