Dmlakrbg Daha önce burda da yazmıştım. Detaylı usg’de bebeğimin elleri yumruk şeklindeydi. Defalarca bakılmasına rağmen açık görülemedi. Onun için perinatoloji amniyosentez istedi. Şehir hastanesinde amniyosentez yapıldı. Sonuç temiz çıktı. Bu sefer daha detaylı bakılsın diye wes testi önerdiler. Devlette yapılmıyor diye İntergeni tavsiye ettiler. Devletteki amniyon sıvısı yeterli miktarda varsa alıp oraya götürebileceğimizi söyleyince bizde hastanenin genetik laboratuvarı ile görüştük. Elimizde fazladan materyal var gelip alabilirsiniz dediler. Oraya gittim. Hatta bizzat intergenden yetkili ile görüştürdüm ki kaç ml gerekiyor, hastaneden alacağımız materyal çalışma için yeterli gelir mi kendileri konuşup halletsinler ki sonra sorun yaşamayalım. Hastanedeki genetik doktoru dedi ki eğer isterseniz tekrar çalışıp size brz daha dna elde edebiliriz. Eğer yeterli gelmezse tekrar isteyebilirsiniz. Bize ulaşın. Tmm dediler. Aldık materyali intergene verdik. Tabi 20 bin₺ de para verdik 🙄 sonuç 6-8 haftaya çıkar dediler. Ben verdiğimde 22 haftalıktım. Dün aradılar damla hanım extra çalışma yapılacak. Hastaneden tekrar materyal alabilir misiniz? Ellerinde olduğunu söylemişlerdi dediler. Dedim tmm yarın ulaşır haber veririm. Hastaneyi aradım sordum. Dediler ki eğer zamanında söyleseydiniz kültürden dna elde eder verirdik ama üzerinden 6 hafta geçmiş. Biz kalanı imha ettik. 🙄 tekrar intergeni aradım dedim böyle böyle. Tmm biz size dönüş yapacağız dediler. 2-3 saat sonra bi dr aradı. Biz sizden aldığımız materyalden hiç dna çıkarmadık. Yeterli gelmedi. Şok oldum. Dedim iyide bunu şimdi mi söylüyorsunuz? Zamanında size fazladan olduğunu ve isterseniz verebileceğini hastane söylemişti. En azından tedbir amaçlı isteseydiniz. Bana diyo ki çalışma yapmadan bunu bilemezdik. 2 defa makinaya koyduk hatta. Ama sonuç alamadık. Şimdi ben 6 haftadır stresle boşa beklediğime mi yanayım? Hiç bir sonuç alamadığımıza mı yanayım? Bide diyorki doktorunuzla görüşün. Tekrar amniyosentez önerirse bakarız. Dedim siz iyi misiniz ben olmuşum 29 haftalık. Bu saatten sonra olur mu hiç? Dediler Eğer önermezse de paranızın iadesi yapılır. Ama ne kadarı iade olur tabi o da muamma. O kdr sinir oldum ki anlatamam.
Duruxxx Dmlakrbg ben de intergene verdim sonuç bekliyorum bu konuları görüncede iyice strese girdim önemli olan para değil ki iadeyi konuşuyorlar siz o karar strese girmişsiniz sonuç ne çıkacak diye o kadar beklemişsiniz sonra sonuç yetersiz gerçekten çok üzücü , benim de amniyon sıvısı kanlı geldi plasenta önde olduğu için umarım Wes testinde bir sorun çıkmaz 🙏🏻
Dmlakrbg Duruxxx yani bilmiyorum ne yaptılar nasıl yaptılar ama benim amniyosentezden hiçbir çalışma yapamamışlar. Hatta etlik Şehir hastanesinde kurula çıktım ben. Orda da baya incelediler ultrasonla. Doktora anlatınca o bile şaşırdı. İntergen nasıl böyle bir hata yapar diye. Kendi doktorum da çok şaşırdı. Çünkü bir çok yer orayla çalışıyor dedi.
Dmlakrbg Duruxxx umarım sizinkinde bir sorun olmazda en azından düzgün şekilde çalışırlar. Hiç yoktan bir sonuca ulaşmış olursunuz. Altı hafta stresle bekledim. Bugün çıkar, yarın çıkar,iyi mi gelir,kötü mü gelir diye. Ama sonunda elde var sıfır
ntgctsn Duruxxx Ankarada mı verdiniz kanı ve kaç günde çıktı sonuçlarınız acaba? Ben de bu cumartesi kan verdim sonuç bekliyorum