Esra-135 Kızlarım size önemli bir sorum olacak . Fikirlerinize ihtiyacım var . ☺️🙏❤️🙏 Kızlar Eşimiz Mehir Olarak İstediğimiz 20 Gram Bileziği İş Yerinden Avans Kullanarak Alabilir Mi , Mehir Olarak Dinimizce Kabul Edilir Mi ?
Esra-135 Sumiire Yok canım faizli bur durumu yok . Avans talep ediyor sonra her ay maaşından kesiliyor . Bu şekilde avans sistemi .
madreysubebe Esra-135 Yok onu demiyorum kocanız size mehir olarak verdi de siz bunu mu harcamak için soruyorsunuz yoksa daha mehir verilmeden bir malı bozdurmayı mı soruyorsunuz?
Esra-135 madreysubebe Hayır hiç mehir verilmedi yani borclarimizdan dolayı daha yeni toparlayabildik kendimizi sabah konuştuk konusu geçti o da dedi ki acaba avans çeksem iş yerinden öyle alsam olur mu ki dedi bende araştırayım dedim sizlere sordum . İş yerinden avans olarak alsa mesela 30.000 TL Alsa sonra her ay 4-5 bin maaşından kesiliyor . Yani yine kendi helal kazanciyla oluyor ama dinimizce uygun olur mu bilmiyorum .
madreysubebe Esra-135 Nakit avansta da bankaya faiz ödeniyor. Faizi yiyen siz değilsiniz ancak tavsiye etmem ❤
Esra-135 madreysubebe Canım ama bankayla işimiz yok ki kendi helal kazancından kesiliyor mesela 34. 000 TL alacaksa maaşını 4.000 TL kesiliyor 30.000 TL ' si maaş olarak yatıyor. Yani bizim kredimiz vs. Yok şu an ÇOK ŞÜKÜR . Bildiğim kadarıyla maaşta faiz olmaz kredi vs. Olmadığı sürece diye düşünüyorum.