1993kubra Symstf şimdi hastaneye geldim 8 haftalık hamileyim doktor şekerin olup olmadığını anlamak için şeker yüklemesi yapmamız gerekiyor dedi fakat bir bilgim olmadığı için tereddute kaldım şuan bekliyorum öylece ne yapmam gerekiyor bilginiz varmı bebegime bir zarar verir mi bu test
Asi_07 1993kubra bebeğe bir zararı yok ama bu haftalarda yapılmıyor ki 24 28 haftalar arası yapılıyor
Gokturkmom_ 1993kubra zarardan çok yararı var eğer herhangi bi gebelik şekeri durumu varsa ona göre beslenir yada tedaviye başlarsınız.
Newmomdml Seker yuklemesi 24-28. Haftalarda yapiliyor diye biliyorum. Bende 27. Haftadayim bu hafta sonu gidicem de sizin daha once boyle bir gebelik sekeri gecmisiniz var mi ya da normal seker hastaligi vs
1993kubra sehnazz000 Gokturkmom_ Asi_07 Newmomdml açlık kan şekerim yüksek çıkıyor bende şeker olup olmadığını anlamak için şeker yüklemesi yapmam gerekiyor dedi bende yaptırmadımkadin doğumcuma bı danışıcam ondan sonra bakarım dedim dahiliye doktoru dedi bu şeker yuklemesini bana
Elis27 1993kubra dahiliyede yapıyor bu testi hatta şeker çıkarsa takibinide dahileye yapıyor yani yaptırmanız da hiç bir sakınca yok Dr yaptırın diyecektir veya kendisi yapacaktır ama şeker de çıkarsa dizi dahiliyeye sevk edecek
sehnazz000 1993kubra ha o zaman bilemedim şekerle ilgili şüphe varsa kadın doğum doktoruna bi sor sen
Newmomdml 1993kubra dahiliye dediyse bosver kadin dogumcunu dinle sen ona anlat durumu boyle boyle bi suphe duydu dahiliye doktoru diye zaten kd seni yonlendirir, cok gecmis olsun umarim iyi haberler alırsınız 🥰
1993kubra Gokturkmom_ dahiliye doktoru söyledi şeker yuklemesini zaten ama benim endişem hani 8 haftalık ya henüz bı zarar verirmi diye Elis27
Elis27 1993kubra hyr zarar vermez daha gebeliğin başından şekeri çıkan tanıdık var şuanda 18 haftalık falan gebe onunki de gebelik ile beraber çıktı ve şuanda insülin kullaniyor hani herhangi de bir sakınca yok korkmayın endişe duymayın asıl şeker varsa ve önlemi alınmazsa Bebek için çok sakıncalı .
Edanursoylu Eğer doktor önerdiyse yaptırmalisin. Aclik skerinde yüksekmiş. Burada seker yüklemesi herkes yaptırıp onermiyor ben yaptırdım aclik sekerim yüksek çıktı takip ettik toklukta dikkat etmediğim için yüksek çıkıyor. Doktoruna güven yaptir 🌸