ogul_can yani dediğim gibi burada başkalarına sorup kafa karistirmamaj gerek cinku kimin muayenesinde ne görüp neyi oneriyor doktoru bilmiyoruz mesela benimde bebeğimin karin çevresi önden gidiyordu üstelik bebeğim iri bir bebekti dört kg doğdu şeker yüklemesi normal çıktı ama dokuz ay yine de şekere baktılar bebeğin iriligi yüzünden
Şeker yüklemesi??
saglikciaanne aa limonata mı hiç duymadım 😅 kan değerlerim iyi diye de geri durdum biraz ne bileyim bi de 3. Çocuğun verdiği rahatlık sanırım 🙈
Aaasmiinn evet evet şuan kutu kola gibi limonata şeklinde çıkardılar tabi gerçekten aç aç gitmiyor orası ayrı 😁😝
Yaptir canim yoksa ilerleyen haftalarda tahlildi yediklerinin hesabiydi yildiriyor insani inan ki kan degerimde cikmadi basta yaptirmadim ama sonra takip ile diyet uyguladim o yediklerim seker yapar meyve sekerlimi hamur yaparmi vs vs inan tartmaktan hesaptan yildim. Tavsiyem yaptir var yada yok deler en azindan . Sinirda idi yukselmesin diye kirk takla atiyor insan.
saglikciaanne hanımefendi gerçekten böyle kırıcı konuşmak yerine bu söylediğinizi daha yumuşak bi tavırla söyleyebilirsiniz ben cevap verin diye sizi zorlamadım sonuçta size yanlış geliyorsa bu sorum cevaplamazsınız
e_blue_sky_a teşekkür ederim güzel cevabınız için🌸
- Düzenlendi
1Merling ben size kötü davrandığımı düşünmüyorum alınganlığınızı hormonlarınıza veriyorum. Doktorunuzun tavsiyesi üzerine burada tavsiye aramamanız gerektiğini söylüyorum. Zaten şeker yüklemesi, gebelik şekeri çok ciddi bir mesele. Burada kulaktan dolma bilgilerle yaptırmayın diyenler çıkacaktır onlara kulak vermeyin diye sizi uyarmak istedim
1Merling buna siz değil de doktor karar verse daha doğru olur. Benim doktorum yaptırmama gerek duymadı. Başka bir doktora gittim o da yaptırmana gerek yok dedi zayıf olduğum için sanırım. Zayıflıklarda da şeker çıkabiliyor tabii. Ben genelikte şekere ve sağlıklı beslenmeye dikkat ettim. Meyveyi falan aşırıya kaçmadan yedim. Meyve suyu vs tüketmedim.Kan tahlilime bakmışlardı. Devlette gittim oradaki doktor herkese yaptırdıklarını söyledi. Şeker yüzünden bebeğini kaybeden insanlar oluyor. Emin değilseniz 2-3 doktora danışın bence.
1Merling Evet insanın kafasını karıştırıyorlar gerçekten farklı konuşan doktorlar var.Ama bu bir kutu kola gibi, bir porsiyon baklava gibi bir şeker.
Tabi her gebeye mutlaka yapılmalı diye birşey yok ama doktorunuz önerdiyse en başında tedbirinizi almak daha önemli.Ben yaptırdım ve gerçtekten sıkıntım varmış.İnsülin kullanıyorum mesela.Şeker takibi yaparak insülinle dengede tutuyoruz.💐
Cosimaniehaus bende yediklerime çok dikkat ederim kan değerlerim de normal çıkıyor tabi gebelik şekeri farklı bi şey ben karar vermek değilde daha çok düşünceleri duymak istedim teşekkür ederim cevabınız için
1Merling kirici konuşma mı şaka mısınız ? Bir sağlık çalışanı olarak kesinlikle doktorunuzu dinleyin diye sizi uyarıyorum verilen cevaplar hoşunuza gitmiyor yok kırıcı konuştunuz diyorsunuz size kulaktan duyma bilgileri insanları bırakın muayene eden karar veren doktorunuza kulak aşın diyorum gerçekleri görmezlikten geldiğinizi konuşuyoruz sizde kurici olmaktan bahsediyorsunuz çok duygusalsınız sanırım hanımefendi