Merhaba kızlar. Ben gebeligimde bir kez boğaz iltihabı yaşamış biriyim. Benim bu durum genelde her yıl olur ve tantum sprey kullanmazsam faranjite kadar dönüştürür ve sonucunda pesinilin iğnesi yemeden asla iyileşemem. Birkaç ay önce yine oldum ve maalesef sadece Parol kullanabildiğimiz için 1.5 hafta boyunca perişandim. Serum fizyolojik kullanarak burnumu açmaya çalıştım vs sürekli ama nafile. Şimdi bir şey keşfettim. Denedim ve gerçekten şok oldum. Aynı durumu yaşayanlar için tarifi veriyorum. Ihlamur, serum fizyolojik, sıcak içecekler vs maalesef hastalığı geçirmiyor, hafifletiyor. Ama.bu tarif muhteşem oldu. Şimdi yine boğazım şişmeye iltihaplanmaya başladı, hapsuruk öksürük burun akıntısı başladı. Gidiciydim yani nerdeyse. Tarif şu şekilde.
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı acı pul biber( acı toz biber de olur ama.aci olması lazım)
3 tatlı kaşığı bal( biberin aciligini alıyor merak etmeyin)
Bunları.karistirip sabah aç karna ve akşam yatmadan önce şurup gibi bir yemek kaşığı iciyorsujuz ve boğazınız hemen yumuşamaya, balın ve sirke etkisiyle vücut hastalıkla savaşmaya, acı biberin etkisiyle agriniz azalmaya başlıyor. Gebelikte kullanımı en işe yarar güvenilir tarif bu bence. Bu arada gün içerisinde serum fizyolojik ile burnunuzu temizlemeyi unutmayın. O da hazır almak.zorunda değilsiniz. Ben hiç almam. 1 su bardağı kaynamış soğumuş içme suyuna, 1 çay kaşığı kalın tuz atıp karıştırıp burnunuzuj bir deliğinden şırınga yardımıyla döküp diğer deliğinden çıkmasını saglamalisijiz. ( Kafaniz öne doğru eğik, hangi delikten dokuyorsaniz hafif diğer tarafa doğru yatık ve ağzınız ack nefes alıyor s2kilde sikmaniz gerekir)