Herkes gebe kalmak için avokadonun ne kadar önemli olduğunu biliyordur ancak sevmeyenler var. Ben de başlarda sevmiyorum sanıyordum ama henüz avokadoyu damak tadınıza uygun hazırlamamış olabilirsiniz. Nette bir sürü güzel tarif var ama ben size diyetisyenimin bana önerdiği benim için enn güzel, sıkılmadığım her gün yiyebileceğim bir tarif bırakıyorum.
Bu arada hiç yemeyenler avokado alırken dikkat edin kararmış ya da çürümüş olmasın, ayrıca ne kadar büyük olursa o kadar güzel olur. Avokado yumuşak değilse bir kese kağıdı ya da karton poşet içine iki tane yeşil elma atın dışarıda bırakın iki güne olgunlaşıyor.
Tarif:
-Bir dilim kızarmış ekmek. Ben çavdar tercih ediyorum istediğiniz olur. Ekmek kızartma yoksa tavada çok az yağ ile kızartın.
-Yumuşayan olgun avokadoyu iyice ezin püre kıvamına getirin ve içine biraz limon sıkıp karabiber, tuz ekleyerek karıştırın.
-Tavada 1 yumurta kırın sarısı patlamayacak şekilde pişsin.
Vee kızarmış ekmeğin üstüne hazırladığınız avokado ezmesini sürün ben yarısını sürüyorum bir dilim ekmekle yapıyorsam yarısını da ertesi güne bırakıyorum. Bazen çok açsam ikili ekmek ve ikili yumurtayla hepsini bitiriyorum. Ekmek ve ezme üstüne yumurtayı koyuyorsunuz vee enfes bir lezzet oluyor. Sabah yapacağım fotoğraf da yüklerim. Deneyecek olanlar fotoğraf yüklesin afiyet olsun ☺️